Ljubitelji biljaka u svom će stanu uvijek rado pronaći mjesto za novu krasoticu, a ako se radi o biljci koja ne zahtijeva previše pažnje, zainteresirat će se i oni koji žele zelenilo u svom domu, ali su jednostavno antitaletni kada ta biljka zahtijeva nešto više pažnje.

Biljka koja će zasigurno privući pozornost i onih talentiranih i onih manje talentiranih je peperomija.

Ovaj tropski biljni rod ima više od 600 jednogodišnjih i višegodišnjih vrsta. Razlikuju se, između ostalog, izgledom listova, a jedna od vrsta je Peperomia argyreia koja ima i nadimak lubenica zbog izgleda svojih listova.

Sukulenti Otporne i prekrasne: 14 ukrasnih biljaka koje mogu preživjeti zimu

Celosia se naziva i pijetlova kruna ili perjanica, a njezini cvjetovi izgledaju kao plamen - 9 Pijetlova krijesta: Dekorativna biljka sa stotinu malih cvjetova kojoj ne smeta ni mraz

Njezini ljupki i sjajni listovi ukrašeni su zanimljivim šarama, ali sadrže i dosta vlage zbog čega ova biljka nije pretjerana ljubiteljica vode. Zato ju je dovoljno zaliti jednom u otprilike osam dana, odnosno onda kada joj se zemlja prosuši.

Prilikom odabira lokacije za ovu krasoticu pobrinute se da budu u prostoriji s ujednačenom temperaturom i što dalje od propuha.

Slika nije dostupna Kalateja: Tropska ljepotica koja vraća uloženu pažnju

Slika nije dostupna Nije svejedno! Kako izabrati pravu teglicu u kojoj će sukulenti bujati i izgledati lijepo

Podrijetlom iz Južne Amerike, ova mala biljka rado je viđena u domovima upravo zbog atraktivnih listova. Može narasti do 30-ak centimetara, a kako smo već naveli, za ovo biljku se lako brinuti pa je dobar odabir za početnike.

Najvažnije je da ima dovoljno svjetla, da ju se ne zalijeva prekomjerno i da nije na hladnom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju