U posljednje vrijeme Hrvatice su "poludjele" za personaliziranim traper-jaknama brenda Tatjana Grivić Illustration.

Ideja da oslikavam traper-jakne nastala je iz želje da spojim umjetnost i modu na određenom odjevnom predmetu. Kako je slikarsko platno po strukturi najsličnije traperu, odlučila sam se za traper-jakne. Danas kada je sve više-manje masovno proizvedeno, ljudi sve više cijene personaliziranost i željni su jedinstvenosti, kaže nam dizajnerica Tatjana Grivić, koja svoju osobnost i kreativnost izražava stvaranjem unikatnih komada odjeće.

Oslikane traper-jakne ove 28-godišnjakinje iz Novog Virja sa stalnom zagrebačkom adresom veliki su hit u Hrvatskoj, ali i šire. Na njima se može naći sve, od zanimljive ilustracije, najdraže izreke ili neke poruke. Njezine jakne prikazuju i mnoge slavne osobe – od Ane Rucner preko Sandre Perković do Elle Dvornik.

KIM KARDASHIAN I HUDA KATTAN
Nalaze se čak i u ormarima sestra Kardashian, koje su svoje primjerke pokazale na Instagramu, a koji se danas smatra najvećom reklamnom platformom dostupnom milijardama ljudi.

Moj popis prošetanih jakni postaje sve veći, a srećom ne zadržava se samo unutar granica Lijepe Naše. Posebno sam ponosna na jakne koje su stigle u ruke Kim i Khloe Kardashian, zahvaljujući mojoj dragoj prijateljici Ružici Grabovac, priznaje Tatjana, koja je ljubav prema stvaranju mode osjetila još tijekom pohađanja srednje škole Likovne umjetnosti i dizajna u Čakovcu, a pogotovo na studiju Modnog dizajna u Zagrebu.

Najdražu reakciju na njezinu jaknu imala je pak Huda Kattan. Osnivačica kozmetičkog brenda Huda Beauty svoju je oduševljenu reakciju na jaknu snimila te također objavila na društvenim mrežama.


Neopisiv je taj osjećaj kada vidite da ste iskreno usrećili nekoga svojim radom. Njezina reakcija meni je jedna od najljepših i najdražih reakcija na jaknu koju sam ikad dobila. Zahvaljujući suradnji s Hudom, Kim i Khloe, sada mogu birati poslove i partnere s kojima želim surađivati, jer jednom kada dobijete takvu promociju, sva su vam vrata otvorena, pojašnjava Tatjana Grivić.

BOJE KOJE SE NE ISPIRU
Proces oslikavanja jakne započinje idejom te razradom skice. Nakon toga slijedi ručno oslikavanje kistom direktno na jaknu. Boja se na kraju fiksira peglom na određenoj temperaturi.

U prosjeku mi za jednu jaknu treba dva dana, aako se radi o nekoj kompliciranoj ilustraciji, onda izrada može potrajati i do pet dana. Uvijek paralelno radim dvije-tri jakne kako bih stigla sve na vrijeme isporučiti i ispoštovati rokove.

Ovo je posebno impresivno kada se uzme u obzir da mlada dizajnerica ima stalan posao u jednoj stranoj kompaniji, a da vođenje svojeg obrta za modni dizajn i slikanje ostavlja za slobodno vrijeme.

Slikanje često postaje sastavni dio noći, a nerijetko potraje i do jutra,
priznaje.

S obzirom na to da se ručno oslikava bojama za tekstil koje se ne ispiru, jaknu je moguće oprati u perilici na 30 stupnjeva.

Održavanje jakne je vrlo jednostavno. Iako ja uvijek radije preporučujem ručno pranje kako se slika ne bi oštetila u mašini, jer ipak se ovdje radi o ručnom radu, a ne tisku.



JAKNE U SVIM DUGINIM BOJAMA
Tatjana oslikava jakne u svim bojama, a cijena varira od 250 do 400 eura. Neki klijenti traže da se oslika njihova omiljena traper-jakna, dok drugi žele potpuno nov proizvod.

Uvijek imam na lageru dostupne muške i ženske jakne u svim bojama i veličinama za klijente koji žele potpuno novi proizvod. No isto tako postoje klijenti koji u svom vlasništvu već imaju traper-jakne koje su stare godinama i nisu ih se spremni riješiti, a željeli bi je osvježiti i dalje nositi.

Tatjana dobiva upite i za oslikavanje modnih dodatka, a nedavno je "probila led“ i oslikala ni manje ni više nego Hermès torbu, te joj tako podarila potpuno nov izgled. Mlada dizajnerica oslikava i t-shirtove i majice s kapuljačom, a u posljednje vrijeme mnogi su zainteresirani i za oslikavanje tenisica.

Kada je pitamo o planovima za budućnost, spremno odgovara: Svakako razmišljam o proširenju kolekcije i željela bih se u budućnosti više pozabaviti dječjom i muškom kolekcijom. Voljela bih da se realizira sve ono što je započeto i da se što prije ostvare dogovoreni poslovi i suradnje Također, želja mi je ponovno imati samostalnu izložbu, gdje bih ovaj puta umjesto sa slikama predstavila s jaknama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju