Ako ste među onima koji se uspješno suzdržavaju od ukrašavanja božićnog drvca, onda vam je ostalo vremena za razmišljanje o načinu, odnosno stilu kojim ćete ukrasiti svoj bor ili jelku.

Ako ste u potrazi za osvježenjem, izdvojili smo nekoliko stilova ukrašavanja koje možete primijeniti i udahnuti novi život vašem drvcu, a koji su jako popularni u godini na izmaku. 

1. Snježna prirodnost

Kod ovog stila ukrašavanja poanta je u prirodnim teksturama i bojama. Koristite ukrase od drveta i drugih prirodnih materijala te ukrase u zemljanim i kremastim, bež nijansama. Raznovrsnost postižite ukrasima različitih oblika poput kuglica, zvjezdica i slično. I poklone koje stavljate ispod drvca umotajte u ukrasni papir sličnih nijansi.



2. Blistavo, rumeno drvce

Ovaj stil ukrašavanja odlikuju ukrasi koji se svjetlucaju, odnosno sjaje, kao i oni u nježnim ružičastim tonovima. Drvce ukrašeno na ovaj način jako je sofisticirano. Prilikom ukrašavanja također koristite ukrase različitih oblika, a za poklone koristite ukrasni papir u nježnoj ružičastoj boji kako bi sve činilo jednu romantičnu cjelinu.

3. Veseli blagdani

Ovo drvce, kako mu i samo ime sugerira, veselo je i ukrašeno zabavnim ukrasima neobičnih oblika, poput ukrasa u obliku kaktusa, kolačića i drugih stvari, koji će svima koji bace pogled na vaše drvce izazvati osjećaje sreće i radosti. Kako biste postigli ravnotežu, dio ukrasa neka čine klasične kuglice, a osnovne boje neka budu crvena i zelena.

4. Ponoćni glamur

Ako želite da vaše drvce budu profinjeno, koristite ukrase u plavoj i zlatnoj boji. Konačan rezultat bit će bogato i luksuzno drvce koje će svejedno zadržati određenu toplinu koja je bitna u blagdansko vrijeme. Nikako ne smijete zaboraviti lampice uz koje će sve postati dodatno glamurozno.

5. Nova nostalgija

Ovaj stil ukrašavanja idealna je prilika za nastavak obiteljske tradicije. Na drvce stavite sve one ukrase koji vas podsjećaju na neka prijašnja vremena i vaše djetinjstvo, poput neodoljivih salon bombona. Tu su i ukrasi u obliku zvonaca, češera, šiljaka...

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju