"Plavuša s Harvarda" Elle Woods osvojila je srca gledatelja svojom vrckavošću, iskrenošću, optimizmom i sposobnošću da vjeruje u vlastite ciljeve čak i kada joj se drugi zbog toga podsmjehuju. Jednu od najdražih filmskih plavuša savršeno je utjelovila glumica Reese Witherspoon.

1. Ne dozvoli da te način na koji te drugi percipiraju koči.
Studij prava je za dosadne, ružne i ozbiljne ljude. A ti nisi ništa od toga, kaže Elle Woods njen otac nakon što njemu i mami priopći da želi studirati na Harvardu. Ellini brižni roditelji kao i prijateljice iz sestrinstva željeli su je odgovoriti od te ideje, ali nisu je uspjeli zaustaviti.

U zadnjoj sceni filma 'Plavuša s Harvarda' Elle Woods je s drugim studentima podijelila kako je tekao njen put do ostvarenja sna. Lekcija: uvijek tražite načine kako da drugima prenesete ono što ste naučili

2. Okruži se s ljudima koji podupiru tvoje ciljeve.
Elle Woods na Harvardu iz početka nije našla prijatelja koji će joj biti podrška u ostvarivanju njenih ciljeva, ali zato je izvan njega.

Sprijateljila se s Paulette kod koje je išla na manikuru i njih dvije postale su vrlo bliske, a podržavala su je i prijateljice iz rodnog grada Margot i Serena. Tu je naravno i Emmett s kojim je kasnije započela ljubavnu vezu. Nije dopustila da joj zli jezici pokvare boravak na studiju i okružila se s ljudima koji su joj bili podrška.

3. Loše situacije pretvori u dobre.
Elle je bila uvjerena da će je Warner zaprositi, ali on je potpuno neočekivano prekinuo vezu i jako je povrijedio. Mnogi od nas znaju kako je to... Elle je neko vrijeme bila utučena, ali onda je odlučila iz loše situacije izvući nešto dobro i slijediti Warnera na Harvard.

Film P.S. Volim te naučio nas je neke bitne lekcije P.S. Volim te: Najvažnije lekcije koje nas je naučio nezaboravni film

Kada vidi Warnera sa zaručnicom, potpuno opravdano je zatečena i uznemirena. Ali na kraju bude izabrana za najboljeg studenta na svojoj godini, postane najbolja prijateljica s Warnerovom bivšom zaručnicom i pronađe pravu ljubav.



4. Ne dozvoli da te hejteri obeshrabre.

Kada je tek došla na Harvard, Elle Woods su svi stereotipno doživljavali kao glupu plavušu i podsmjehivali se njenom stilu odijevanja. Ali umjesto da bude nepristojna i pokuša ih uvjeriti da su u krivu, Elle se i dalje ponaša isto te usput hejterima očitava lekcije.

Ismijavaju je i njeni kolege pripravnici s kojima radi na slučaju, ali nakon samo jednog razgovora uspije dobiti alibi osumnjičene. Podrugljivo su nastrojeni i dok sama pokušava slučaj privesti kraju, ali uhvati ubojicu u uzbudljivom unakrsnom ispitivanju.



5. Ako ti se nešto čini čudno, znači da je čudno.

Jedna od prekretničkih scena u filmu "Plavuša s Harvarda" svakako je ona u kojoj profesor Callahan pozove Elle u svoj ured pod krinkom da joj čestita. Tada je pokušava uvjeriti da će morati spavati s njim ako želi napredovati u karijeri.

Elle ga odbije razočarana što je njen mentor otkrio svoje pravo lice. Ipak, ne da se pokolebati i pouzdajući se u vlastite sposobnosti i znanje kreće dalje. Ta scena podsjetila nas je da nitko ne treba trpjeti seksualno uznemiravanje kako bi uspio u karijeri.

Scene iz filma \'Plavuša s Harvarda\' - 3 10 zanimljivosti koji niste znali o filmu 'Plavuša s Harvarda'

Slika nije dostupna Mogu li biti sličnije? 5 dokaza da je Reese Witherspoon i kćerku Avu sve teže razlikovati

6. Nemoj se bojati preuzeti vodstvo.
Elle je znala kako pobijediti u pravnom slučaju, ali nitko drugi nije bio uvjeren u njenu teoriju da je Brooke, osumnjičena za ubojstvo supruga, nevina.

Annie Hall Annie Hall: Pet činjenica o neobičnoj heroini zbog koje smo zavoljeli Diane Keaton

Ipak, ta sitna, plava mudrica bila je dovoljna uporna i samouvjerena da preuzme vodstvo. Ako znate da činite pravu stvar, nemojte odustati i idite naprijed.

7. Svoje znanje uvijek prenosi drugima.
U zadnjoj sceni filma "Plavuša s Harvarda" Elle se u govoru prisjetila svojih početaka na Harvardu i s drugim studentima podijelila kako je tekao njen put do ostvarenja sna. Lekcija: uvijek tražite načine kako da drugima prenesete ono što ste naučili.



8. Uživaj u uspjehu, ali nemoj da ti to ubije želju za napredovanjem.

Prvotni cilj Elle Woods bio je upisati Harvard kako bi impresionirala bivšeg dečka Warnera. Kada joj je to uspjelo neko vrijeme je mislila da je postigla sve što je htjela, ali ubrzo je shvatila da joj hodanje istim mramornim podom kojim hoda i Warner nije dovoljno.

9. Pokaži zahvalnost ljudima koji su ti pomogli da ostvariš svoj san.
Skupljanje i dijeljenje informacije je ključno kada trebate nešto saznati ili želite napredovati u karijeri. Nakon što ste postigli svoj cilj, što napravite? Zahvalite svojim vezama, baš kao se Elle zahvalila Paulette.

10. Uvijek budi najbolja prijateljica koja možeš biti.
U nekim trenucima filma Elle Woods čini se kao djevojka koja provodi dane naganjajući dečke. U stvarnosti, Elle se uvijek pobrine da su njene prijateljice dobro prije nego li uopće pogleda muškarca.

Ona je predsjednica svog sestrinstva i sve djevojke poštuju i priznaju njenu titulu. Pomogne Paulette da osvoji poštara u kojeg je zaljubljena te da uzme svog voljenog psa od bivšeg supruga.

Čak i kada je Vivian zločesta prema njoj, Elle je uvijek iskrena i ljubazna prema zaručnici svog bivšeg. Na kraju filma doznamo da će je Emmett zaprositi, ali njeni odnosi s drugim ženama i prijateljicama zapravo su puno više naglašeni u filmu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju