Razveseliti nekoga tko iza sebe iz bilo kojeg razloga ima tešku godinu nije nimalo lagan zadatak. Ipak, kada osoba koju volimo prolazi kroz težak period želimo napraviti sve što možemo da se osjeća bolje.

S obzirom na to da se bliži Božić koji je i vrijeme darivanja pokušali smo pronaći i poklone kojima ćete osobu do kojeg vam je stalo barem malo razveseliti. Naravno, ne mislimo da je pokon taj koji će riješiti sve probleme svijeta, ali ako voljenu osobu iznenadite promišljenim poklonom i na taj način ćete je podsjetiti da nije sama.

Naš prijedlog je i da uz poklon za koji se odlučite napišete rukom napisano pismo kojim ćete osobi do koje vam je stalo dodatno dati do znanja koliko vam znači i da ćete biti tu, pomagati joj na sve moguće načine i u svim situacijama.

Slika nije dostupna Nema zime! 10 poklona za prijateljicu kojoj je uvijek hladno

Sada evo naših prijedloga poklona za osobu kojoj je godina na izmaku bila teška:

1. Topla dekica i mekane papuče

Znamo, topla dekica i još toplije papuče ne rješavaju probleme, ali na kraju napornog dana svi se volimo ušuškati na kauč i isključiti se od svijeta. Tako da su topla dekica i papuče sigurno poklon koji će nekome u nekom trenutku barem mrvicu olakšati naporne dane.

2. Poklon set različitih čajeva i prigodna šalica

Čajevi imaju umirujuće svojstva, a ljubiteljima čaja ispijanje omiljenog toplog napitka je pravi mali ritual. Ako u svojoj blizini imate čajoljupca obradujte ga finim čajevima i priborom za ispijanje istog.

3. Bon za masažu

Mnogi će se složiti da je masaža jedan od najboljih poklona. Ona, naime,olakšava bol i ukočenost, poboljšava cirkulaciju i fleksibilnost... Masaža je jednostavno vrijeme odvojeno za sebe i svoje zdravlje.Osobi koju volite osigurajte da to učini za sebe tako što ćete joj pokloniti bon i motivirati je da ga iskoristi.

4. Ovlaživač zraka/difuzor + eterična ulja

Osim što će zamirisati prostor, eterična ulja mogu pomoći u očivanju zdravlja duha, tijela i uma. Difuzor, osim što je koristan, može biti i lijep ukras u domu.

 

5. Boca vina, maska za lice i dobra knjiga

Osigurajte vašoj voljenoj osobi večer u kojoj će uživati u vinu i dobroj knjizi. Koja će to knjiga biti vi ćete odlučiti, ali izbor s kojim vjerojatno nećete pogriješiti je Tisja Kljaković Braić. U paket dodajte i masku za lice da si priušti i mali beauty tretman.

6. Ulaznice za nešto u čemu uživa (predstava, izložba, koncert)

Nitko ne poznaje osobu koju volite kao vi. Znate u kakvim filmovima, predstavama, izložbama...uživa. Kupite i njoj i vama ulaznice za film, kazalište, muzej... Osim što ćete provesti vrijeme zajedno uživat ćete u nečemu što volite. Ako volite knjigu "Genijalna prijateljica", u HNK Zagreb uskoro počinje igrati istoimena predstava pa to može biti jedna od opcija.

7. Pidžama, šalica i sve potrebno za toplu čokoladu

Pidžama i topla čokolada ne rješavaju probleme, ali barem malo uljepšavaju hladne večeri, umorne dane, zimsko sivilo... Zato pronađite najtopliju pidžamu i najljepšu božićnu šalicu, dodajte im sve potrebno za izradu toplog napitka i razveselite vama dragu osobu.

8. "Škrinjica pozitivnih misli"

Iza ovih afirmacijskih kartica stoji Mirjana Petković. Radi se o karticama koje pomažu odabrati misli uz koje će se osoba osjećati bolje, potpunije i sigurnije. Kartice se između ostalog koriste tako da osoba zatvori oči, na trenutak pomisli na neku situaciju u životu, a onda izvuče karticu i prihvati afirmaciju koju je izvukla kao odgovor na postavljeno pitanje.

9. Kartice za zajednička druženja kad god joj zatrebate (večera, gledanje omiljene serije, šoping, šetnja...)

Ovaj poklon u samom startu ne košta ništa, tek nekoliko papirića i malo vremena za ispisivanje poruka, ali konačni rezultat bit će puno zajedničkog vremena. U teškim trenucima više od svega trebamo dobre ljude oko sebe, a na ovaj način voljenoj ćete osobi dati do znanja da ćete biti uz nju, a onda ćete neke od tih trenutaka pretvoriti i u zabavu.

Slika nije dostupna Nema zime! 10 poklona za prijateljicu kojoj je uvijek hladno

Ispunite kartice za zajednička druženja koje osoba kojoj ih poklanjate može koristiti kad to poželi. Birajte stvari koje i inače volite raditi zajedno poput odlazaka na večeru, u kino, kazalište, na izložbu....

10. Poklon bon za omiljenu trgovinu (plus kartica kojom se obvezujete da ćete joj praviti društvo u šopingu)

Danas je za gotovo sve trgovine moguće kupiti poklon bonove. Ako osoba kojoj kupujete poklon voli šoping, a niste sigurni što bi htjela, kupite joj poklon bon za omiljenu trgovinu, a uz njega priložite i karticu kojom se obvezujete da ćete joj praviti društvo u šopingu. Tako će poklon postati osobniji jer ćete zapravo darovati i svoje društvo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju