Koliko treba proći vremena da biste upoznali svoje dijete i nadjenuli mu odgovarajuće ime? Hrvatski zakon kaže da osobno ime rođena djeteta treba prijaviti u roku od 30 dana od rođenja u matičnom uredu te uz prisustvo oba roditelja – osobno i sporazumno.

Iako većina roditelja prijavi ime svojeg mališana u svega nekoliko dana od rođenja, a dobar dio njih odabere ime mnogo prije poroda – postoje oni koji vjeruju da bi se s cijelim procesom trebalo pričekati.

Raspoloživi rok za prijavu imena neki iskorištavaju da bi pobliže upoznali svoju princezu ili princa te otkrili prve natruhe njihova karaktera kako bi odabrali ime koje će im najbolje odgovarati.

Jedna od njih je i Kylie Jenner, koja je 2. veljače 2022. godine u bolnici u Los Angelesu rodila svoje drugo dijete s reperom Travisom Scottom – sinčića kojemu je nadjenula ime Wolf Webster. Wolf je inače engleska riječ za vuka, a neobična imena nisu ništa novo u obitelji Jenner i Kardashian.

Kylie Jenner je majka i četverogodišnje kćerkice Stormi (engl. Olujna), te teta North (engl. Sjever), Sainta (engl. Svetac) ili pak True (engl. Istina).

Ipak, šest tjedana nakon poroda Kylie Jenner se predomislila, a svojim obožavateljima na društvenim mrežama poručila:

Naš se sin više ne zove Wolf. Nismo osjećali da je to pravo ime za njega. Htjela sam samo to podijeliti jer posvuda vidim ime Wolf.

Reality zvijezda nije otkrila novo ime svojeg sina iako mu je posvetila poseban video na vlastitom kanalu na YouTubeu, a koji je u svega nekoliko dana pogledalo više od 17 milijuna ljudi. Video naslovljen To Our Son (Našem sinu) otkriva cijeli proces Kyliene druge trudnoće i poroda o kojima se dosad znalo vrlo malo detalja.


Ima li smisla mijenjati ime djetetu šest tjedana nakon rođenja ako uvidite da ste napravili pogrešku? Oko ovoga dijele se mišljenja na društvenim mrežama.

Što vi mislite o tome i kada je najbolje vrijeme za davanje imena svojem djetetu? Otkrijte svoje mišljenje u anketi niže.

Kada je idealno vrijeme za odabir imena djeteta?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju