Tajna stila najbolje odjevenih žena na svijetu skriva se u svevremenskim odjevnim komadima kojima se uvijek vraćaju.

1. Tamnoplavi ili crni blejzer

Kada su u pitanju sakoi i blejzeri, Francuskinje često posegnu do muških ormara i posude njihove modele. Blejzer u ovim dvjema klasičnim bojama nosi se uz sve - suknje, haljine i hlače.

2. Sandale ravnih potplata

Udobne i nadasve praktične – sandale ravnih potplata nosive su u svim prigodama, od dnevnih do večernjih. Istovremeno mogu izgledati ležerno i sofisticirano, ovisno o tome kakav model odaberete i s kakvim ga odjevnim komadima kombinirate.

3. Pulover od kašmira

Titulu najpoželjnijeg udobnog komada za dnevne prigode nosi pulover od najpodatnijeg materijala - kašmira. Francuskinje će ga u struku stegnuti upečatljivim remenom, spariti s omiljenim trapericama ili suknjom.

Slika nije dostupna Modna inspiracija - Jeanne Damas: 30 kombinacija nove francuske kraljice stila

Slika nije dostupna Francuskinje savjetuju: Kako odabrati parfem koji će postati vaš zaštitni znak?

4. Strukirana koktel-haljina

Ovaj ženstveni model s naglašenim strukom odlično je brzinsko rješenje za večernju kombinaciju, pogotovo ako odaberete haljinu u neutralnoj boji i kombinirate je sa štiklama.

5. Kožnata jakna

Francuskinjama je prvi odabir klasična bajkerska kožnata jakna koja će u kombinaciji s dugom haljinom stvoriti urbani i moderni look, a jednako dobro pristajat će uz spomenuti pulover od kašmira i traperice.

6. Crne salonke

Kada je u pitanju ova cipela, nema pravila. Najbolje odjevene žene na svijetu nose klasične salonke, ali često eksperimentiraju pa odaberu i model s upečatljivom potpeticom.

Slika nije dostupna Tko zna – zna! Modeli suknji od kojih se Francuskinje ne odvajaju

7. Kaput s leopardovim uzorkom

To je klasični komad u garderobi svake Parižanke. Nosimo ga kao dio potpuno crnog izdanja. Crni pulover, crne hlače ili traperice s balerinkama za posao ili mala crna haljina i visoke potpetice za večer. Obično ne koristim make-up kada nosim svoj kaput s leopardovim uzorkom. To je moj savjet. Ostanite prirodni, samo stavite malo crvenog ruža i to je to, kazala je dizajnerica Judith Milgrom za WWW.

8. Bijela ili svjetloplava muška košulja

Francuskinje uvijek znaju gdje kupiti mušku košulju koja će im savršeno pristajati, ali najčešće će je ukrasti iz ormara svog partnera. Bijela ili svjetloplava muška košulja u njihovoj izvedbi istovremeno izgleda nonšalantno i šik.

Slika nije dostupna Hm, slične našima: Sedam kombinacija divnih Francuskinja za boravak kod kuće

Catherine Deneuve Nepogrešiv stil i šarm: 12 najljepših Francuskinja svih vremena

9. Baloner

Model u crnoj ili bež boji neizostavan je dio njihove garderobe. Idealan je komad za prijelazna razdoblja.

10. Klasične traperice

Umjesto trendi modela uvijek će radije posegnuti za klasičnim modelima visokog struka u tamnijim bojama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju