Imali su milijune obožavateljica diljem svijeta i ostali zapamćeni po ulogama u kultnim filmovima iz 80-ih. Pogledajte kako danas izgledaju nekad neodoljivi članovi "Brat Packa"

Rob Lowe, Emilio Estevez, Andrew McCarthy, Judd Nelson, Robert Downey Jr., James Spader, Anthony Michael Hall, Molly Ringwald, Ally Sheedy, Demi Moore – ova skupina glumica i glumaca u 80-im godinama prošlog stoljeća bila je poznata pod nadimkom "Brat Pack".

Svi su u to vrijeme uživali veliku popularnost zahvaljujući zajedničkim pojavljivanjima u čitavom nizu danas kultnih teen filmova među kojima su najpoznatiji "The Breakfast Club" i "St. Elmo's Fire".

Prilikom posjeta losanđeleskom Hard Rock Cafeu 1985. godine, novinar magazina New York David Blum svjedočio je situaciji u kojoj se Estevez, Lowe i Nelson doslovno nisu mogli obraniti od zagrljaja zaljubljenih obožavateljica pa je odlučio napraviti reportažu o mladim zvijezdama. Dao im je nadimak "Brat Pack", varijaciju nadimka "Rat Pack" koji je u 60-ima nosila skupina slavnih glumaca u kojoj su se nalazili Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis, Jr., Peter Lawford i Joey Bishop.

Djevojke diljem svijeta lijepile su postere s njihovim likom na svoje zidove i s nestrpljenjem očekivale nove filmove. Dok su jedni pripadnici skupine postigli zavidnu glumačku karijeru, drugi ipak nisu uspjeli zadržati svoju popularnost.

Tako se Robert Downey Jr. dugogodišnje borbe s ovisnosti i kraha karijere vratio na velike ekrane i u posljednjih deset godina prometnuo se u jedno od najpopularnijih glumačkih imena na svijetu.

Rob Lowe može se pohvaliti fantastičnom televizijskom karijerom i ulogama u brojnim cijenjenim TV serijama, a mnogi se slažu kako je od jedini član "Brat Packa" koji i dalje izgleda jednako neodoljivo kao i u danima najveće mladenačke slave.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju