Princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi vjenčali su se u petak u maloj privatnoj ceremoniji u kraljevskoj kapelici Svih svetih u Windsoru.

 

Najstarija kći princa Andrewa udala se za talijanskog biznismena Edoarda Mapellija Mozzija, a par je vjenčane zavjete izrekao pred Beatricinom bakom, kraljicom Elizabetom II.

Objavljene su tek dvije službene fotografije vjenčanja ispred kapelice Svih svetih u kojoj je održana ceremonija vjenčanja, a na njima se uz mladence pojavljuju samo kraljica Elizabeta i vojvoda od Edinburgha. Kako pišu britanski mediji, mladenku je pred oltar otpratio otac, vojvoda od Yorka, ali njega nema na fotografijama.

Princeza Beatrice odustala je od velikog tradicionalnog kraljevskog vjenčanja zbog pandemije koronavirusa, a iz istog razloga je vjenčanje, prvotno planirano za svibanj, bilo odgođeno. Održano samo uz najužu obitelj, bilo je to prvo kraljevsko vjenčanje iza zatvorenih vrata u posljednjih 235 godina.

Sviđa li vam se vjenčanica princeze Beatrice?

glasova:

Princeza Beatrice udala se u vintage haljini staroj 58 godina i sašivenoj od luksuzne teške svilene tkanine (Peau De Soie taft) koju je posudila od bake. Riječ je o kreaciji britanskog dizajnera Normana Hartnella koju je kraljica prvi put nosila 1962. na premijeri filma Lawrence od Arabije u Leicester Squareu u Londonu, a zatim i 1966. godine kada je održala govor u britanskom parlamentu.

Kako bi je pretvorila u svoju vjenčanicu iz snova, Beatrice je haljini boje slonovače dodala puf rukave od organze, a posebnost kreaciji daju i dijamanti kojima je ukrašen gornji dio. Haljinu su za mladenku preinačili Angela Kelly i Stewart Parvin te tako ovom povijesnom modnom komadu udahnuli novi život.

Nadmašila Meghan i Eugenie? Kraljevska vjenčanica lady Gabrielle oduševila mnoge Lady Gabriella Windsor Thomas Kingston i Gabriella Windsor Gabriella je nosila vjenčanicu Luise Beccarie +4 Thomas Kingston i lady Gabriella Windsor

Vjenčanicu princeze Eugenije dizajnirali su Peter Pilotto i Christopher De Vos Odvažan potez pri odabiru vjenčanice: Je li princeza Eugenie nadmašila Catherine i Meghan?

Beatrice je od bake posudila i tijaru s dijamantima što je bio dodatan dokaz da britanska kraljica i njezina unuka imaju posebno blizak odnos.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju