Osjećate li da vam je koža suha, vrlo vjerojatno je prije riječ o tome da ste dehidrirani, odnosno da unosite premalo vode, nego da zaista imate suhi tip kože, što se definira kao nedostatak ulja. Tu jako dobro pomaže hijaluronska kiselina koja je ekvivalent velike čaše vode za kožu.

Veliki postotak sastava kože čini voda, čak 64 posto, pa je hidratacija jedna stvar koju će koža uvijek trebati. To znači da dehidracija može imati isti efekt na suhi i masni tip kože, naročito, primjerice, ako imate centralno grijanje koje jako isušuje zrak. Veliku dehidriranost mogu izazvati i ekstremni vremenski uvjeti, klima-uređaji i previše kofeina, ali postoje načini na koji se možemo suprotstaviti tom lošem učinku.

Uz ispijanje dovoljnih količina vode, jedan sastojak radi fenomenalan posao kada je riječ o bogatoj hidratizaciji kože – hijaluronska kiselina. Ona može pomoći svakom tipu kože jer privlači količinu vode tisuću putu težu od vlastite težine. Svatko u nekom trenutku, bilo to sezonski ili da je riječ o takvom tipu kože, ima dehidriranu kožu.

Slika nije dostupna Svaki ima svoju supermoć: Deset seruma za lice koji daju vidljive rezultate

Hijaluronska kiselina je ugljikohidratna molekula i prirodni sastojak kože. Štoviše, to je ključna molekula za vlažnost kože s jedinstvenom sposobnošću vezanja i zadržavanja molekula vode. Ovaj šampion za naš ten ima nenadmašnu sposobnost hidratacije kože. Uz to što je prirodni sastojak kože, hijaluronska kiselina u sintetskom obliku nalazi se i u mnogim kremama, serumima i ostalim proizvodima za njegu kože. Brine li vas stavljanje kiseline na lice, zapamtite da nemaju sve kiseline adstrigentna svojstva. Mlijeko je blago kiselo, kao i naš prirodni štit kože. Hijaluronska kiselina pada negdje između pet (isto kao kiselost šalice bijele kave) i osam (što je gotovo neutralno) na ljestvici kiselosti, dok je naša koža između 4.5 i 6.2, zbog čega su vrlo nježan spoj.

Za najbolje rezultate, hijaluronsku kiselinu najbolje je koristiti redovito, ujutro i navečer, a nakon nje potrebno je nanijeti hidratantnu kremu kako bi lice zadržalo što više vlage. Izdvojili smo deset kozmetičkih proizvoda za lice s hijaluronskom kiselinom čije će svako nanošenje na kožu djelovati kao da ste popili veliku čašu vode.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity dnevna njega SPF 30
Dnevna krema protiv bora koja ispunjava duboke bore i poboljšava elastičnost kože. Jedinstvena formula pruža brojne anti-age pogodnosti. Inovativna kombinacija visokomolekularne i niskomolekularne hijaluronske kiseline vidljivo ispunjava duboke bore. Arktin (aktivator koji dokazano ubrzava obnovu kolagena u stanicama kože) djeluje zajedno sa silimarinom (moćni antioksidans koji štiti kolagen i elastin od propadanja i poboljšava cirkulaciju na staničnoj razini).

Afrodita HYALURON hidratantni koncentrat za sve tipove kože
Lagana brzoupijajuća formula s iznimnom snagom hidratacije. Sadržava patentiranu hijaluronsku kiselinu, sto posto prirodnog podrijetla, sa sposobnošću prodiranja u dermis i epidermis. U kombinaciji sa sokom krastavca osigurava intenzivno vlaženje te uspostavlja izvrsnu anti-age zaštitu. Ne masti kožu. Rezultat: predivna put i svjež, zdrav izgled kože.

Sve što je potrebno za blistavu i sjajnu kožu Tvoj proljetni boost: Isprobali smo osam proizvoda koji sadrže sve što zdravoj i sjajnoj koži treba

Vichy Minéral 89 Booster
Jedinstvena kombinacija vulkanska voda Vichy po prvi puta u koncentraciji od 89 posto udružena s hijaluronskom kiselinom prirodnog podrijetla. Minéral 89 jača funkciju barijere kože koja je svakim danom sve jača u borbi protiv štetnih utjecaja zagađenja, stresa i umora. Iz dana u dan koža je hidratizirana, boljeg tonusa i blistava te puna zdravog sjaja.

La Roche-Posay Hyalu B5 krema za lice
Intenzivno hidratantna krema koja pomaže prilikom vraćanja punoće kože, smanjuje pojavu tankih linija i bora te poboljšava kvalitetu tonusa kože. Hidratantna kremasta tekstura za sve tipove kože s termalnom vodom La Roche-Posay. Posebno formulirana za dehidriranu kožu koja pokazuje znakove starenja - gubitak volumena i elastičnosti kože s tankim linijama ili borama. Učinkovito osigurava hidrataciju kako bi se koži umornog izgleda vratila punoća.

Niod Multi-Molecular Hyluronic Complex
Multi-Molecular Hyaluronic Complex - MMHC 2 serum sadrži 15 oblika hijaluronskih spojeva, a koži nudi hidrataciju na bazi vode, dok površini kože pomaže da bude gipka, elastična, ugodna i ujednačena. Budući da je ovaj serum veganski, bez alkohola, ulja i silikona, lišen je brojnih sastojaka koji inače mogu iritirati kožu. Također, idealan je za masnu ili mješovitu kožu koja treba više hidratacije.

Serum s hijaluronskom kiselinom brenda Niod Serum s hijaluronskom kiselinom kojem se tepa da je najbolji na svijetu

Lux-Factor 4D Hyaluron
Intenzivna pomlađujuća krema s botoks učinkom. Vidljivo smanjuje bore i borice, popunjava i zaglađuje duboke bore – do 80 posto mlađi izgled kože. Sa sto posto prirodnim hijaluronom europskog podrijetla garantira dugotrajnu hidrataciju kože. Prodire u epidermis i dublje slojeve kože te hidratizira kožu iznutra prema van. Potiče prirodnu regeneraciju epiderme. Uz redovitu upotrebu, koža postaje zdrava i mladolika. namijenjena je svim tipovima kože, čak i za onu najosjetljiviju.

Slika nije dostupna Daju mu čiste petice: Serum koji ženama pomaže da imaju svilenkastu kožu bez crvenila

Revolution Skincare 2% Hyaluronic Acid Hydrating Serum
Hijaluronska kiselina privlači vlagu na površinu kože, pomažući joj da zagladi ten i olakša kožu koja postaje čvršća. Idealna za upotrebu prije podloge, ova lagana otopina bez ulja brzo se upija i trajno hidratizira, hrani dehidriranu kožu, ostavljajući je svilenkasto mekom i zdravijom. Nanesite nekoliko kapi na čistu kožu ujutro ili navečer prije svoje omiljene hidratantne kreme.

Luxea 5 u 1 zlatna maska za lice
Maska za lice sa 5 učinaka: glatkoća, pročišćavanje, hidratacija, blistavost, te otvaranje puta za djelovanje aktivnim sastojcima u sljedećim koracima njege kože. S nježnom enzimskom eksfolijacijom koja je prikladna za sve tipove kože. Pomoću voćnih enzima, maska iznimno nježno omekšava grubi površinski sloj odumrlih stanica kože, čime otvara put za poboljšano prodiranje djelatnih tvari maske.

NIVEA Hyaluron Cellular Filler + Elasticity-Reshape dnevna krema
Nova formula stvara poboljšani učinak hijaluronske kiseline, koja u kombinaciji s pojačivačem kolagena i elastina potiče aktivaciju stanica kože. Pomaže u borbi protiv fotostarenja, oštećenja stanica i staračkih pjega, a istovremeno podiže volumen i elastičnost kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju