Slavna rečenica "na dijeti sam od ponedjeljka" zasigurno je poznata svima koji već godinama vode bitku s centimetrima. Ponekad jednostavno fali motivacije ili vremena.

 

Poznata glumica Petra Dugandžić zbog raznoraznih uloga, ali i ubrzanog načina života doživjela je razne oscilacije u kilaži i zato se odlučila na program SlimFit u Termama Šmarješke Toplice, koji se s obzirom na nevjerojatne rezultate pokazao pravi izborom.

Izgubiti kilograme noćna je mora svakog tko godinama vodi bitku s njima. Ponekad problem u gubljenju kilograma problem stvara i nedostatak fokusa. Program SlimFit zamišljen je upravo za one kojima treba mali vjetar u leđa kako bi se pokrenuli. Program uključuje potporu i pregled liječnika, koji provjerava i ocjenjuje početno stanje klijenta kako bi se utvrdilo postoje li određeni zdravstveni problemi.

"Na samom početku najbitnije je odrediti same ciljeve i snimiti stanje s kojim počinjemo cijeli proces. S inicijalnim pretragama poput krvnog tlaka, EKG-a i cikloergometrije mi ocijenimo jedno početno stanje", rekao nam je dr. Ante Višić, voditelj zdravstvene službe u Termama Šmarješke Toplice.

Ovaj specifični program iz korijena mijenja životne navike svakog klijenta te one loše zamjenjuje dobrima. Poseban je po tome što ima personaliziran pristup, što znači da svakom klijentu pristupa individualno, a tako je bilo i s Petrom. Prije negoli je krenula s vježbom Petra je morala proći i mjerenje na posebnoj vagi. Ona točno pokazuje postotak mišićne mase, ali i masti u tijelu te nam preporučuje dnevni unos kalorija kako bismo smršavili i postigli željene rezultate.

Iako je u životu isprobala razne vježbe, do sada ipak nije pronašla pravu za sebe. Kako bi otkrila koji joj trening odgovara, trenerica Anita Možgan osmislila je program vježbanja prema njezinim preferencijama i mogućnostima u trajanju od 4 sata dnevno.

"Ovih tjedan dana Petra će puno raditi. Imat će vježbe unutra i vani, tako da ćemo raditi kardio vježbe i pilates, a na bazenu će svaki dan imati aerobik u vodi. Koncentrirat ćemo se na jačanje njezina tonusa i poboljšati njezinu snagu", rekla je Anita Možgan.



Osim ovih vježbi, Petra je tijekom tjedan dana radila i u posebnoj napravi za vježbanje nalik biciklu, ali ojačanu infracrvenim lampama koje prodiru u dubinu tijela i do 4 centimetra. Pomoću njega tijelo se više zagrijava i samim time gubi više masnoća. Za zdravo gubljenje kilograma važan je i boravak u prirodi, a jedna takva vježba koja pokreće i najmanji mišić u tijelu jest nordijsko hodanje.

"Nordijsko hodanje odlična je aerobna vježba prilikom koje istovremeno radi više mišića, posebice ruke, tako da se troši oko 20-30 % više kalorija nego kod običnog hoda", objasnila nam je trenerica Anita.

Petrin je raspored bio isplaniran gotovo u minutu, a svaki je dan osim raznih vježbi imala i pomno isplaniran, ali raznolik plan prehrane kojeg se morala pridržavati. Njezin jelovnik sastojao se od pet obroka dnevno, a svaki je bio bogat kvalitetnim namirnicama iz vlastitog vrta hotela ili lokalnih OPG-ova. Provjerene namirnice bogate nutritivne vrijednosti Petra je jela u restoranu namijenjenom isključivo polaznicima programa kako im ne bi smetali mirisi ostale hrane koju ne bi smjeli konzumirati.

"Najbolje je smanjiti konzumaciju bijelog kruha, šećera, riže, tjestenine i slatkiša i vrlo važno je jesti što manje industrijskih proizvoda. Umjesto toga preporučuje se jesti žitarice od heljde, kvinoje ili pira i unositi što više bjelančevina poput svježe ribe, jaja, mliječnih proizvoda i mesa. Poželjno je jesti i orašaste plodove i, naravno, mnogo svježeg i kuhanog povrća različitih boja", rekla nam je nutricionistica Janja Strašek.



No da nije sve baš tako strogo, u raspored je uključen i wellness s masažama, limfnim drenažama i kupkama, zbog kojih se Petra nakon napornog dana mogla opustiti i uživati te osloboditi tijelo od toksina. Termalna voda i vruće saune opustile su mišiće koji su se čitav dan naprezali, a opuštajući ambijent te blagotvorna njega tijela i uma povratila je snagu njezinu organizmu i pripremila za novi dan, kada sve kreće ispočetka.

Nakon tjedna koji je provela u Termama Šmarješke Toplice Petra je ponovo stala na specijalnu vagu, a ona joj je pokazala iznenađujuće rezultate. U svega nekoliko dana izgubila je kilogram i pol, no da ne treba gledati na vagu, pokazuje činjenica da je na programu izgubila 7 centimetara u struku, 10 u trbuhu i 5 centimetara u bokovima. Taj odlični rezultat koji je Petra u svega tjedan dana postigla ekvivalent je onome koji bi postigla vani u mjesec dana.

"Ovdje sam naučila da treba slušati svoje tijelo i uživati u aktivnostima, okrenuti svoj mindset prema zdravom načinu života i stvarno s velikom motivacijom idem kući, gdje ću nastaviti s onim što sam ovdje počela", zaključila je Petra.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju