U idealnoj situaciji svatko od nas imao bi dovoljno kvadrata i sredstava da si uredi prostor za život u skladu sa svim svojim željama. No, u stvarnom životu mnogi se moraju prilagoditi manjem broju kvadrata i određenom budžetu.

Uređenje prostora koji nije sve ono o čemu smo jednom sanjali može biti izazovno, ali, srećom, postoje brojni načini kako urediti mali prostor tako da i on na kraju priče bude izvor zadovoljstva.

Kod uređenja malih prostora utjecaj mogu imati i naši horoskopski znakovi. Kako će se u ovoj situaciji snaći svaki od njih pročitajte u nastavku.

Vodenjak

Osobe rođene u ovom znaku zauzet će drugačiji pristup od većine drugih znakova kako bi maksimalno iskoristili svaki kvadrat. Konkretno, bacit će se na izradu namještaja jer vole stvarati stvari svojim rukama, umjesto kupovati posljednje trendove.

Vodenjaci žele da njihov dom u potpunosti odražava njihovu osobnost pa će umjesto da kupe stol ili police pokušati napraviti svoje vlastite verzije.

Scarlett Johansson rođena je u horoskopskom znaku strijelca Odvažne šarmerice: Otkrijte sve o ženama strijelcima

Scena iz serije 'Prijatelji' Najveća zlopamtila: Horoskopski znakovi koji ne opraštaju ako ih povrijedite

Ribe

Ribe sanjare i vole živjeti u prostoru u kojem se mogu opustiti i sanjariti. Kada nemaju dovoljno prostora, fokusiraju se na prozore ispod kojih uvijek pokušavaju stvoriti područje za sjedenje.

U domovima često prostor ispod prozora bude neiskorišten, ali ribama se to neće dogoditi. Na taj dio stavit će barem klupicu na kojoj će se družiti s prijateljicama ili sa svojim mislima.

Bik

Iako vole ulagati u lijepe stvari, bikovi dobro znaju da prostor lako postane pretrpan ako nemaju dovoljno kvadrata za rad. Zato su im police najbolji prijatelji. Znaju gdje nabaviti police svih veličina i stilova i ne boje se postavljati ih na neobična mjesta. Na taj način imaju više prostora, a zahvaljujući njihovom talentu cijela priča izgleda elegantno.

Slika nije dostupna Škorpioni i moda: Male tajne odijevanja najsenzualnijeg horoskopskog znaka

Srce i simboli horoskopskih znakova Najvažnija sitnica koju vaš znak horoskopa traži u drugoj osobi

Blizanci

Interesi su im raznoliki i puno ih je. Ipak, iako se čini da se blizanci jednostavno ne mogu prilagoditi situaciji u kojoj nemaju željeni broj kvadrata, oni su pronašli način. Uložit će novac u jedan veliki, "statement" komada namještaja koji će biti žarišna točka sobe. Osim što će privlačiti svu pozornost na sebe, zahvaljujući njemu prostor će se doimati većim nego što je. Osim toga, taj komad će biti apstraktan pa će biti i tema razgovora s gostima i manjak kvadrata past će u drugi plan.

Rak

Rakovi u svom domu vole imati izložene stvari koje su im važne pa im je prostor na zidu najbolji prijatelj. Na male police tako slažu drage uspomene, na zidove kače fotografije svojih najdražih... Tamo pronađu i mjesto za stvari koje česo koriste. Ukratko, njihovi zidovi predstavljaju njih same i sve što im je bitno.

Slika nije dostupna Hit do hita: Doznajte koja ste Madonnina pjesma s obzirom na horoskopski znak

Lav

Iako je zrcalo važno imati kako biste bili sigurni da izgledate sjajno na početku novog dana, ona su u stanju učiniti puno više u prostoru, a lavovi to dobro znaju. Ogledala pomažu u stvaranju dojma da je prostor veći nego što je. Lavovi zato eksperimentiraju i postavljaju više ogledala po stanu kako bi prostor dobio dubinu, ali i kako bi se napunio svjetlom.

Djevica

Iako opsjednute skladištenjem i redom, djevice su pametne pa znaju da kupnja jako puno spremnika nije pametan potez kada je u pitanju mali prostor. Zato ulažu u spremnike koje lako sakriti. U njih pospremaju stvari koje im ne trebaju biti pri ruci u svakom trenutku, a u ovom svemu je najbitnije da u svakom trenutku znaju gdje se što nalazi i vode računa da sve ima svoje mjesto.

Vaga

Vage vole dom koji je predivan, posložen i pun života. Zato u svom prostoru vole imati biljke koje su izvrstan dodatak kada se prostoru želi udahnuti život i svježa energija bez da se mora raditi kompletna renovacija. To dobro znaju vage koji i u malim prostorima pronalaze prostor za biljke koje ne zauzimaju nužno prostor na podu ili drugim površinama. Jednako lijepo izgledaju i obješene.

Škorpion

Iako možda ne zvuči logično, škorpion zna kako postavljanjem pregrada učiniti da prostor izgleda veći. To radi zato što voli svoju privatnost, a u mali stanovima ponekad je teško odrediti gdje jedan prostor završava, a drugi počinje. Zato škorpioni koriste pregrade, prozirne zavjese i veće komade namještaja kako bi podijelili sobu i učinili je "većom".

Strijelac

Lako je doći do toga da počnemo gomilati stvari i da tako naš mali životni prostor postane još manji. Međutim, strijelcu se to neće dogoditi. On će maksimalno osloboditi prostor tako što će darovati svu odjeću i obuću te sitnice koje mu ne trebaju i osloboditi prostor za stvaranje noih uspomena.

Jarac

Jarčevi vole stvari obavljati na najučinkovitiji mogući način, a taj koncept primjenjuju i u svom domu. Iako mali prostori mogu biti naporni, jarčevi ništa ne prepuštaju slučaju i ulažu u namještaj koji ima dvostruku primjenu. Oni su ti koji će negdje iskopati stol koji se pretvara u sjedeću garnituru.

U ovim opisima možda ste se prepoznali, a možda i ne. Kako god, ako uskoro i sami morate urediti svoj životni prostor, a fali vam kvadrata možda inspiraciju pronađete u našoj galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju