Meksička glumica i producentica Salma Hayek danas će proslaviti svoj 54. rođendan. Slavna ljepotica rođena je 2. rujna 1966. godine u meksičkom gradu Coatzacoalcosu.

Njezina glumačka karijera započela je kad je imala 23 godine. Tada je dobila naslovnu ulogu u meksičkoj telenoveli “Teresa” koja ju je pretvorila u nacionalnu zvijezdu. Početkom 90-ih preselila se u Los Angeles i upisala na satove glume. S obzirom na to da njezino znanje engleskog jezika u početku nije bilo sjajno, uloge u američkim produkcijama nije lako dobivala.

Onda je došla 1995. godina i film “Desperado” Roberta Rodrigueza u kojem je glumila s Anotoniom Banderasom. Uslijedilo je Rodriguezov film “From Dusk till Dawn”, romantična komedija “Fools Rush In” s Matthewom Perryjem i “Wilde Wilde West” s Willom Smithom.

Saul Lisazo (63) Ay, mi amor! Kako danas izgledaju latino zavodnici koji su užarili TV ekrane?

Maria Felix Nije J.Lo jedina! 10 najljepših latino diva svih vremena

Željna ozbiljnijih i kvalitetnijih uloga, Salma 2000. osniva vlastitu producentsku kuću i započinje rad na filmu koji je dugo sanjala. U drami “Frida” glumila je legendarnu meksičku umjetnicu Fridu Kahlo i za svoju izvedbu dobila nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice. Od tada niže uspješne projekte, ne samo u filmskoj nego i u televizijskoj industriji.

Kada je navršila 50 godina, u jednom intervjuu upitali su je što je najgora stvar u procesu starenja. Najgora stvar su moje oči, a ne bore. Samo oči. Ja sam jako vizualna osoba i sada ništa ne vidim bez naočala. Za mene je slabljenje vida gore od menopauze, komentirala je Salma.

Slika nije dostupna Salma Hayek: Tenisice u koje se zaljube i najveće ljubiteljice štikli

Salma Hayek u senzualnoj haljini modne kuće Gucci - 4 Salma Hayek: Haljina koja je figuru ljepotice pretvorila u remek-djelo

Ponekad se upitam zašto bih sada morala izgledati dobro kad sam u pedesetima, a svog frajera sam ionako već ulovila. Međutim, ne želim ni izgubiti svog frajera, našalila se glumica koja izgleda bolje nego ikad.

Zavirili smo u arhivu i izdvojili 15 njezinih izdanja iz posljednjih nekoliko godina koja dokazuju da 50. nikad nisu izgledale bolje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju