Da posao i ljubav ipak mogu zajedno dokazali su Sarah Jessica Parker i njezin suprug Matthew Broderick. Par trenutno zajedno glumi u predstavi "Plaza Suite" redatelja Johna Benjamina Hickeyja koja se prikazuje na Broadwayju od 28. ožujka.

Iako ih je nakon uspješne premijere Covid-19 oboje na neko vrijeme udaljio s pozornice, sada se napokon vraćaju izvedbama, na opće veselje svojih obožavatelja.

Nakon završene karantene Sarah je snimljena u New Yorku prilikom odlaska na probu u kazalište. Na spomen njezina imena većina se odmah sjeti lika Carrie Bradshaw koji je utjelovila i njezinih odjevnih kombinacija, ali Sarah se privatno ne odijeva poput nje.

Oduvijek je bila vrlo ležerna po tom pitanju i u svakodnevnim prigodama vjerna najudobnijim odjevnim komadima, bez ikakvih naznaka glamura. Tako se na probu uputila u običnoj trenirci koju je kombinirala s crnom majicom i kratkom jaknom, a na nogama je imala pomalo neočekivan model obuće - klompe.

Na crvenim tepisima uvijek se pojavi u fantastičnim štiklama, a s obzirom na to da ima i vlastiti brend cipela i u privatno vrijeme često je viđamo u efektnim modelima s njezinim potpisom.

S druge strane, voli nositi i udobnije cipele, a u tu skupinu definitivno spadaju i klompe. Ovaj put imala je model s višom potpeticom, ali u svojoj kolekciji ima i klasične niske modele.

Često ih je nosila i na setu serije "And Just Like That" pa su se mnogi zapitali hoće li zbog toga i Carrie (zakleta ljubiteljica vrtoglavih štikli) početi nositi klompe, ali to se ipak nije dogodilo.

Iako diljem svijeta postoje razne varijante drvenih cipela koje bismo mogli svrstati pod klompe, one koje su zaživjele na našem podneblju potječu iz Nizozemske i njihovo je postojanje prvi put zabilježeno u 13. stoljeću. Na početku su ih nosili su farmeri, ribari i zanatlije u želji da zaštite svoje noge tijekom rada, ali ubrzo su postale nezaobilazne i u domovima, a ukrašene varijante klompi čak su se nosile na vjenčanjima.

Tradicionalno su se u potpunosti izrađivale od drveta, ali naposljetku je taj dizajn evoluirao pa danas klompe imaju samo drveni potplat, a gornjište se uglavnom izrađuje od kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju