U potrazi za udobnim komadom namještaja koji je idealan za rastegnuti se nakon posla, ali i za obiteljska druženja te posjete prijatelja, mnogima je prvi izbor kutna garnitura.

Iako ćete možda pomisliti da se radi o komadu namještaja koji je namijenjen samo za velike životne prostore, postoje opcije koje je moguće uklopiti i u manje kvadrata.

Prilikom kupovanja kutne garniture morate pripaziti na određene detalje, a dio njih donosimo u nastavku.

Slika nije dostupna Kauči na razvlačenje: Deset "pametnih" dvosjeda i trosjeda koji štede prostor u domu

Stan zbog kojeg ostanak doma postaje omiljena opcija Moćna krasotica: 15 dokaza da je monstera baš poseban ukras doma

1. Prije odlaska u kupovinu izmjerite prostoriju

Prvi korak prije odlaska u kupovinu treba btiti mjerenje prostora kako se ne biste vratili s prevelikim komadom namještaja. Ne zaboravite ostaviti dovoljno prostora za bočne stoliće, lampe i sve drugo što biste rado stavili pored garniture.

2. Odaberite stil koji je po vašem guštu

I kada su u pitanju kutne garniture postoji puno različitih stilova, a prije kupovine bilo bi dobro da barem okvirno razmislite koja opcija će odgovarati vašem stilu i domu. Želite li da vaša garnitura ima prostor za posremanje stvari, da ima kut od 90 stupnjeva ili da je zaobljena.... Odaberite opciju koja će vam najbolje odgovarati na vrijeme kako biste olakšali potragu.

3. Odaberite poziciju

Ne postoji pravilo po kojem kutna garnitura mora biti u kutu sobe. Možete ju smjestiti i u sredinu prostorije ili na bilo koje drugo mjesto koje vam se učini zgodnim. Sve naravno ovisi o veličini i obliku sobe. Prilikom odabira mjesta za kutnu garnituru, naravno, uzmite u obzir i ostatak namještaja.

Ako razmišljate o kupnji kutne garniture, u našoj galeriji provjerite ponudu modela koji će se uklopiti i u manje prostorije.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju