Iako je ljetovanje ležerna prigoda tijekom koje ne marimo previše za kosu, mnoge žene ipak požele napraviti jednostavnu frizuru s kojom će izgledati lijepo na plaži. U nastavku pronađite najpopularnije frizure za plažu.

 

1. ''Wet look''

Mokri izgled kose proslavila je Ursula Andress u filmu ''Dr. No''. Riječ je o prvom filmu iz serijala o agentu Jamesu Bondu koji je snimljen davne 1962. godine, no unatoč tome ova je frizura i danas rado viđena na plažama diljem svijeta bez obzira na duljinu pramenova.

2. Morski valovi

Ljepotice poput Blake Lively i Brooklyn Decker ''isfurale'' su morske valove (eng. beach waves) koje najbolje pristaju ženama sa srednje dugom i dugom kosom.

3. Klasična punđa

Žene s poludugom kosom lako će kosu svezati u klasičnu nisku ili srednje visoku punđu kakvu na plaži vole nositi brojne dame - jednostavna frizura gotova u trenu.

4. ''Top knot'' punđa

Ako imate dugu kosu, ležerno svezana niska punđa možda vam neće odgovarati zato što zbog količine i težine kose može padati na vrat i smetati vam. Isprobajte popularnu punđu koja se veže na vrh glave i koja će ukrotiti vašu kosu.

5. Pletenice

Jedna ili više njih, tanko ili deblje ispletena – odabir je na vama. Pletenice su jedna od najpopularnijih ljetnih frizura na plažama.

6. Visoki konjski rep

Najpraktičnija verzija vezanja repa u svojoj ljetnoj verziji može biti maksimalno ''neuredna'', stoga se ne zamarajte kosom koja strši.

7. Kamuflaža

Ako se uopće ne želite zamarati kosom tijekom boravka na plaži, možete iskoristiti omiljeni trik Jennifer Lopez i zakamuflirati je maramom, turbanom ili šeširom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju