U posljednje su vrijeme nezaobilazan dio rutine zaljubljenica u njegu kože serumi, a riječ koja se može povezati uz serume zasigurno je raznolikost. Na tržištu se, naime, nalazi cijeli niz seruma za različite tipove kože i s različitim namjenama.

Jednostavno rečeno, serumi su na neki način "lijekovi" za našu kožu, a svaki od njih ima neku svoju supermoć. Svrha aktivnih sastojaka koji se nalaze u serumu može varirati i kretati se od hidratacije preko posvjetljivanja kože do smanjivanja bora.

Mi smo u nastavku izdvojili deset seruma s različitim namjenama. Ovisno o onome što je vašoj koži potrebno, među njima se možda krije novi dio vaše rutine.

Slika nije dostupna "Kristalna" koža: Novi beauty trend iz Koreje koji garantira nikad ljepši ten

Slika nije dostupna Prepoznajete li se? Deset najčešćih pogrešaka koje radimo u njezi kože

1. PROTIV BORA I ZA PUNOĆU OSJETLJIVE KOŽE

La Roche Posay Hyalu B5 serum za hidrataciju kože lica

Jedinstvena formula ovog seruma namijenjena je obnovi kože. Dio seruma su hijaluronska kiselina, vitamin B5 i madecassoside, koji su zaslužni za puniji izgled kože i obnovu njezinih barijera. Ovaj serum koži vraća elastučnost i zdrav ten, a smanjuje i bore i tanke linije.

2. ANTI-AGE SERUM ZA ZRELU KOŽU

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum

Ovaj Eucerinov serum smanjuje staračke pjege i njihovu ponovnu pojavu, a osim toga smanjuje duboke bore i poboljšava elastičnost kože. Ovja serum protiv starenja je lagan i hidratantan. U sastavu seruma je, između ostalog, hijaluronska kiselina koja vidljivo pomaže u borbi s borama. Tu su i drugi aktivni sastojci koji udruženi čine čuda za zrelu kožu.

3. ZA MLAĐI IZGLED I UBRZANO OBNAVLJANJE KOŽE

Vichy Liftactiv Supreme 10 serum za lice

Ovaj serum namijenjen je za osjetljivu kožu. Među poslovima koje uspješno odrađuje je obnavljanje kože. Djeluje na bore i borice, gubitak čvrstoće kože, beživotan i neujednačen ten, umoran izgled. Pomaže kod gubitka punoće i tonusa kože. Ima svježu i laganu teksturu, a dovoljno je ujutro i navečer nanijeti dvije to tri kapljice na lice.

4. ZA OSJETLJIVU I PROBLEMATIČNU KOŽU SKLONU AKNAMA

Revolution Skincare 10% Niacinamide + 1% Zinc serum

Zadatak ovog seruma je da čisti i smanjuje pore, uklanja akne i sprječava njihovo nastajanje, regulira proizvodnju masnoće na koži i da kožu umiruje. Nekoliko kapi seruma nanosi se na čistu kožu ujutro i navečer, zahvaljujući njegovom sastavu može se koristiti i kao podloga za šminku.

5. PROTIV STARENJA KOŽE

Balea Vital+ intenzivni serum za lice

Balein serum s kalcijem i sojinim uljem hidratizira i učvršćuje vrlo zrelu kožu koja zahvaljujući njemu postaje otpornija. Kalcij, sojino ulje i hijaluronska kiselina pospješuju izgled kože i štite je od isušivanja. Ovaj serum kožu čini podatnom i mekom.

6.  ZA ZAŠTITU KOŽE I UJEDNAČAVANJE TENA

Biologique Recherche Sérum de Teint

Sérum de Teint ujednačava kožu pružajući prirodnu pokrivenost, a istovremeno koži omogućuje da diše. Popravlja oštećenja uzrokovana onečišćenjem kojem nas izlaže naš način života, hidrira kožu kako bi ona maksimalno očuvala svoju funkciju barijere i ujednačava ten i pruža dugotrajnost za optimalni rezultat. Dolazi u pet različitih nijansi, a svaka sadrži preciznu kombinaciju pigmenata čime se stvara idealna toniranost za svaki ten kože.

7. PROTIV PIGMENTACIJSKIH MRLJA

Nivea Cellular Luminos 630® serum sa SPF 50

U ovom serumu združeni su revolucionarni sastojak LUMINOUS630 u najvišoj koncentraciji s vitaminom E i hijaluronskom kiselinom koja potiče staničnu aktivnost. Radi se o proizvodu koji je tretman za pigmentacijske mrlje, odnosno koji smanjuje tamne fleke na koži. Osim toga, sprječava njihovo ponovno nastajanje. Lagana tekstura brzo se upija u kožu, a namijenjen je za sve tipove kože.

8. PROTIV STARENJA I ZA ZAŠTITU KOŽE

ImunoD3erm serum s vitaminom D

Seka Zebić ime je koje stoji iza ImunoD3erm seruma s vitaminom D koji štiti kožu. Bazira se na djelovanju moćnog vitamina D i vrhunskih sastojaka koji sinergijski rješavaju probleme od mladenačke aknaste i masne kože do osjetljive i zrele kože. Serum se preporučuje za svakodnevnu zaštitnu njegu, kao podloga prije nanošenja uobičajene njege. Ostali moćni sastojci seruma su hidrolat neroli, ulje makadamije, ulje pšeničnih klica, kolagen i gel crvenih algi.

9. ZA HIDRATACIJU I UMIRIVANJE CRVENILA

Moja Oaza serum za lice Zen

Ova serum nježne i lagane teksture trenutno umiruje crvenilo i hidratizira kožu te stvara osjećaj ugode. Ekstrakt bobica planinskog papra pruža umirujući doživljaj zaokružen prirodnim mirisom ekstrakta kamilice. Nanosi se na prethodno očišćenu kožu ujutro i navečer, prije kreme.

10. ZA HIDRATACIJU

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Formulacija ovog seruma omogućuje mu da duboko hidratizira kožu, a dodatak vitamina B5 također poboljšava površinsku hidrataciju. Nekoliko kapi ovog seruma nanosi se na kožu ujutro i navečer prije nanošenja kreme za lice. Zadatak hijaluronske kiseline kao takve je da popuni fine linije, spriječi gubitak vlage i ojača barijeru kože.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju