Film "Nomadland“ jedan je od najvećih pobjednika 93. dodjele filmske nagrade Oscar, koja je održana u Los Angelesu. Osim najvažnije nagrade za najbolji film osvojio je i zlatni kipić za najbolju režiju, koji je otišao u ruke redateljice Chloe Zhao.

Glavna zvijezda njezina filmskog ostvarenja jest Frances McDormand, koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu. Slavna 63-godišnjakinja osvojila je publiku i kritiku svojom izvedbom u filmu.

S obzirom na to da je 2019. godine, prilikom osvajanja Oscara za izvedbu u filmu "Tri plakata izvan grada", sve iznenadila svojom odjevnom kombinacijom u kojoj je haljinu modne kuće Valentino spojila sa žutim natikačama brenda Birkenstock, mnogi su od nje i ove godine očekivali jednako ležerno izdanje.

Opuštena Frances nije razočarala i na dodjeli se pojavila u jednostavnoj crnoj haljini dugih rukava i sandalama ravnih potplata. I dok se većina slavnih dama prije Oscara družila s vizažistima i frizerima kako bi na crveni tepih došetale s vrhunskim make-upom i frizurama, Frances je to napravila bez frizure i bez trunke šminke.

Slika nije dostupna 10 najljepših haljina s ovogodišnje dodjele nagrada Oscar

Slika nije dostupna Totalni flop? 12 najgore odjevenih dama na 93. Oscarima o kojima se priča

Za šminku nije marila ni redateljica Chloe Zhao, koja se također pojavila na dodjeli bez trunke make-upa i s vrlo ležernom frizurom.

Riz Ahmed nije osvojio nagradu za najboljeg glumca u filmu "The Sound of Metal", ali može se utješiti titulom najvećeg oskarovskog kavalira.

U pratnji supruge, spisateljice Fatime Farheen Mirze, stigao je na crveni tepih, ali prije poziranja zamolio je fotografe za trenutak bez bliceva kako bi supruzi popravio frizuru. Ja sam službeni frizer, našalio se Riz, koji tijekom dodjele nije skidao pogled sa svoje supruge.

Kada je u pitanju boja kose, lijepa 30-godišnjakinja njeguje potpuno prirodni look i ne skriva svoje sijede vlasi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju