Kuhinja spojena s dnevnim boravkom već je neko vrijeme popularan koncept kada je riječ o prostornom uređenju stanova i kuća. Osim što tako otvoren prostor djeluje moderno, izrazito je praktičan, a novi trend skrivenih kuhinja samo je još jedan dokaz da su kuhinja i dnevni boravak u jednom ideja koju vrijedi razmotriti.

Kod opremanja stana većini je najvažnija estetika, a tek onda funkcionalnost. Na sreću, postoje koncepti u kojima možete dobiti oboje, a skrivene kuhinje odličan su pokazatelj toga. Poanta je da se kuhinja prirodno uklopi u dnevni boravak i da zajedno s njim tvori jednu, stilski uređenu cjelinu.

To je kuhinjski sistem koji je predstavio nizozemski arhitektonski studio i29. Njihov je originalni dizajn zamišljen tako da je kuhinja skrivena iza lažnog zida. Na taj način dobijete potpuno upotrebljivu prostoriju koju, kada ne koristite, možete učiniti skoro nevidljivom. Radi se lažni zid s kabinetima u kojima se krije kuhinja, dakle svi dijelovi kuhinje i smočnice pokrivaju se kliznim vratima kabineta.

Postoji više inačica skrivenih kuhinja koje se prilagođavaju svim dnevnim boravcima. Poanta je da kuhinja nema ručkice koje ulaze u prostor i prati jednostavan, minimalistički dizajn. Ručkice su zamijenjene otvaranjem na pritisak, a plohe jednostavne i bezvremenske. Ovisno o preferencijama, možete ih uklopiti u prostor visokim sjajem ili mat varijantom, a najčešće ih možemo vidjeti u bijeloj ili crnoj boji s dodatkom neutralnih zemljanih tonova.

Uz takve kuhinje kombiniraju se kućanski uređaji elegantnog izgleda i jednostavnog dizajna. Kolekcija uređaja bez drame koja bi se bijelom i crnom bojom uklopila u svaku skrivenu kuhinju jest Gorenje Simplicity. Uz moderno izdanje pećnice, ploče za kuhanje, nape ili mikrovalne u bojama koje nikad ne izlaze iz mode, život je jednostavniji jer je linija prilagođena potrebama korisnika.



U ovako estetski privlačnoj i praktičnoj kuhinji koja je neprimjetni produžetak dnevnog boravka željet će kuhati i vaši gosti. Otvoren prostor omogućit će vam čavrljanje i druženje s najmilijima dok pripremate delicije, a kad ste s kuhanjem gotovi, možete sve pospremiti i prostor ponovno učiniti nevidljivim.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju