Mnoge poznate glumice čiji je talent i rad nagrađen nizom priznanja, tijekom karijere dobivale su "odbijenice" zbog svog izgleda. Doživjele su bolne i nimalo ugodne kritike, a rečeno im je i da nisu dovoljno lijepe da bi ostvarile uspjeh koji su željele. Srećom, ignorirale su kritike na svoj račun.

1. Sarah Jessica Parker od samog početka svoje karijere nailazi na predrasude zbog svog izgleda, ali to je nije spriječilo da ostvari glumačku karijeru. Magazin Maxim namijenjen muškarcima svojedobno ju je čak proglasio najmanje seksepilnom ženom svih vremena.

Imam li umjetne grudi, Botox i silikonske usne? Ne. Odgovaram li idealnima i standardima ljepote tih muškaraca? Vjerojatno ne. Jesam li stvarno najneseksipilnija žena na svijetu? To je na neki način bilo brutalno. Ali što mogu napraviti? Izgleda da jednostavno ne možeš zadovoljiti sve ljude, komentirala je Sarah neslavnu titulu.

2. Winona Ryder, dobitnica Zlatnog Globusa, često je na audicijama zamoljena da napusti dvoranu prije nego je uopče dobila priliku pokazati svoj glumački talent. Razlog za to bio je njezin izgled.

Pamtim ovu situaciju. Bila sam na audiciji i casting menadžerica prekinula me usred rečenice i rekla: 'Mala, slušaj me. Ne bi trebala biti glumica. Nisi dovoljno lijepa. Trebala bi se vratiti otkud si došla. Jednostavno nemaš ono što je potrebno’. Imala sam 15 ili 16 godina. Poslije se to opet događalo, preko svog agenta dobivala sam poruke da jednostavno nisam dovoljno lijepa, kazala je za magazin Interview.

3. Meryl Streep bila je jedna od glumica koje su se natjecale za ulogu u filmu "King Kong" Dine De Laurentiisa iz 1976. godine. Zašto si mi doveo ovu ružnu stvar, doviknuo je redatelj svom sinu koji je Meryl doveo na audiciju. Oprostite, želite li reći kako nisam dovoljno lijepa da budem pored King Konga, odgovorila mu je legendarna glumica. Ulogu je naposljetku dobila Jessica Lange.

4. Mindy Kaling, simpatična komičarka indijskog porijekla, prije nekoliko godina u intervjuu za Guardian opisala je svoje iskustvo koje je nazvala ponižavajućim. Dobila je ponudu jedne televizijske mreže za humoristični show u kojem je trebala glumiti samu sebe. Naposljetku su je odbili uz bizarno objašnjenje da nije dovoljno lijepa za tu ulogu. Nisu nas smatrali dovoljno privlačnima i duhovitima da glumimo sebe same, ispričala je.

5. Reese Witherspoon danas je oskarovka i uspješna producentica. Na početku karijere i ona se susrela s negativnim komentarima na račun svog izgleda. Potrebna je jaka osobnost da biste se nosili s odbijanjem. Kada sam prvi put došla u Los Angeles, samo sam slušala kako nisam dovoljno visoka, dovoljno lijepa, dovoljno pametna. Ali nije me bilo briga za njihovo mišljenje. Bila sam tvrdoglava, ispričala je.

6. Jessica Chastain danas je za mnoge oličenje ljepote, ali donedavno su i nju producenti odbijali zbog izgleda. Vjerujte mi, ljudi mi govore da sam privlačna unatrag nekoliko godina. Prije toga nisam dobivala uloge jer su mi govorili da nisam dovoljno lijepa, priznala je u intervjuu za Telegraph.

7. Kate Winslet često je javno govorila o pritisku pod kojim se nalaze mnoge holivudske glumice. Ona je tijekom karijere često bila meta kritika zbog svoje tjelesne težine. Kada je 2016. osvojila nagradu BAFTA za ulogu u filmu "Steve Jobs", posvetila ju je mladim djevojkama: Kada sam imala 14 godina, profesorica glume rekla mi je da bih možda mogla dobro proći ako se zadovoljim ulogama debelih cura.

E pa pogledajte me sada. Ono što želim kazati svakoj mladoj djevojci koju su omalovažavali profesori, društvo ili roditelji - ne slušajte ih. To je ono što sam ja radila. Nisam ih slušala i nastavila sam svojim putem, prebrodila mnoge strahove, nesigurnosti. Samo nastavite raditi to što želite i vjerujte u sebe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju