Kada biramo parfem, prvenstveno gledamo na to da nam se sviđa njegov miris, a vrlo je poželjna stavka i ta da se što dulje osjeti na koži. Skupili smo deset omiljenih ženskih parfema koji se diče svojim divnim mirisom i dugotrajnošću sa samo špricom ili dva.

 

1. Chanel "Coco Mademoiselle Eau De Parfum"
Jedan od najsofisticiranijih i najšik parfema koji postoje na tržištu. Miris je citrusan i oštar, a opet suptilan, te se nakon nanošenja postupno transformira u očaravajući cvjetni miris s tek malčice mošusa i vanilije. Miris se otvara s blistavom aromom naranče i bergamota. U srcu se nalaze bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza, dok bazu čine pačuli, vetiver, tonka, opoponaks, vanilija i bijeli mošus. Volite li miris pačulija, ovaj klasik među parfemima stvoren je za vas.

Skupili smo deset omiljenih ženskih parfema koji se diče svojim divnim mirisom i dugotrajnošću sa samo špricom ili dva

2. Marc Jacobs "Daisy Eau So Fresh"
Iako je riječ o laganijoj interpretaciji mirisa iz iste kolekcije, Daisy Eau So Fresh Marca Jacobsa dovoljno je jak da se na koži osjeti cijeli dan. Mirišljavu kompoziciju čine crveni grejp, malina, zeleno lišće, kruška, ljubičica, divlja ruža, liči, latice jasmina, cvijet jabuke, mošus, šljiva i cedar. Parfem je to koji podsjeća na miris proljetne livade u punom cvatu obogaćen mješavinom svježeg voća. Ovaj svježi mladenački miris bit će odličan izbor za dan i za prilike kada želite mirisati naročito ženstveno.

3. Yves Saint Laurent "Black Opium"
Parfem koji spaja svježe tonove voća i intenzivnih začina. Dominantna aroma kave daje mu izvanredne i atraktivne tonove, uz miris sočne kruške obogaćene pikantnim paprom. Profinjeni miris jasmina isprepleće se s tonovima cedra, slatke vanilije i pačulija. YSL Black Opium idealan je izbor za večernji izlazak i za svaku priliku kada želimo nešto odvažno i drugačije. Parfem primamljivim čini i atraktivna bočica dizajnirana u stilu glam rocka.

Slika nije dostupna Tri veličanstvena: Izabrani su najbolji ženski, muški i unisex parfem u 2019. godini

4. Tom Ford "Black Orchid"
Snažan orijentalni mošusni miris koji se može nositi i za vrućeg ljetnog dana – dovoljan je jedan špric da bi se osjetio satima. U gornjim notama dominiraju francuski jasmin, crni tartuf, ylang-ylang, crna ribizla i limun. U cvjetno-začinskom srcu smjestila se crna orhideja, kreacija Toma Forda, dok su u bazi drvene note, tamjan, amber, vanilija i balzamične note.

5. Lancome "La Vie Est Belle"
Koncept ovog mirisa vrti se oko ideje prirodne i jednostavne ljepote, slobode od konvencija i izbora vlastite vizije sreće. Miris predstavlja vrstu pogleda na život, inspiriran srećom i užitkom u malim stvarima. Ključni sastojak parfema je iris, okružen cvjetovima naranče i jasmina u srcu. Početak kompozicije pruža voćne arome crne ribizle i kruške, dok je baza topla gurmanska i puderasta zahvaljujući akordima tonke, praline, pačulija i vanilije. Parfem je idealan za dan i večer, a mala količina dovoljna je da mirišete poput najljepšeg cvjetnjaka u punom cvatu.

Muškarac i perfem Uh, baš dobri! 10 parfema koje žene najviše vole osjetiti na muškarcu

6. Gucci "Bloom Eau De Parfum"
Autentičnost Gucci Blooma osmišljena je visoko koncentriranim prirodnim sastojcima. Note cvatu kao koncentracija cvijeća, jedinstven izričaj u svijetu sastojaka koji donosi novo olfaktorno iskustvo. Prirodna tuberoza iz Indije povezana je s jasminom. Ekstrakt pupa jasmina dobiven je dosad nekorištenom metodom ekstrakcije, koja spaja prirodne odlike jasmina i njegovih molekula da ostavi osjećaj svježega mirisa na koži.

Gucci Bloom također sadrži note još jednog cvijeta koji se prvi puta koristi u svijetu mirisa – Rangoon Creeper. Otkriven u južnoj Indiji, Rangoon Creeper utjelovljuje koncept i ime mirisa, mijenja boje od bijele u početku koja prelazi na ružičastu te na kraju u crvenu boju kada procvjeta.

7. Dior "Miss Dior Blooming Bouquet"
Osvježavajuće cvjetno-voćna parfemska kreacija za žene Miss Dior Blooming Bouquet pravi je proljetni miris predstavljen početkom 2014. godine. Izrazito elegantan i mekan parfem u gornjim notama sadrži bergamont i sicilijansku mandarinu, u srednjim notama ružu iz Damaska, božur, marelicu i breskvu, dok bazu krasi bijeli mošus. Savršenoj svijetloj i veseloj kompoziciji zaista je teško je odoljeti.

8. Versace "Bright Crystal Absolu"
Još dugotrajnija i intenzivnija verzija originala Bright Crystal, jednog od najomiljenijih parfema inspiriranih draguljima. Kompozicija koja nudi vibrantan miris pun ljubavi u gornjim norama daruje mješavinu yuzua, nara i akorda leda koja dođe kao osvježenje srca od malina, lotusa, božura i magnolije. U osnovi su acajou drvo, amber i mošus.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

9. Bvlgari "Eau Parfumee Au The Blanc"
Kao i ostali čajni mirisi, Bvlgari Eau Parfumee Au The Blanc idealan je za toplo vrijeme jer puni energijom i svježinom toplih ljetnih dana, osvježava ne samo tijelo nego i misli. U gornjim notama ovog unisex parfema nalaze se bijeli čaj i artmisija, u srcu su akordi bijelog papra, dok donje note ostavljaju trag ambera i mošusa. Delikatna infuzija cvijeća, podton mošusa te dašak citrusa i bijelog čaja koji nježno povezuje sve note stvarajući nešto zaista jedinstveno i predivno. Parfem za žene i muškarce stvoren za one koji traže svestran i prilagodljiv miris za dan i večer.

10. Jo Malone "English Pear & Freesia Cologne"
Miris koji objedinjuje engleske pejzaže i godišnja doba koja su neraskidivo povezana s dušom Britanaca. Inspiracija su za ovaj miris stihovi jednog od posljednjih velikih pjesnika i romantičara, Johna Keatsa, Oda jeseni. Nijanse kruške i frezije vrlo su složene jer se čekala željena zrelost kruške za određen ton koji će zvučati u kompoziciji mirisa. Kruška je kombinirana s dunjom koja donosi medne slasti, okružena bijelim cvjetovima frezije i divlje ruže puzavice.

Osnova kompozicije satkana je od zelenih, svježih i kiselkastih nijansi rabarbare uz tople, prigušene i suptilne note pačulija, ambera i bijelog mošusa koji ostaju u tragu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju