Uz malo truda i originalnosti nastala je kolekcija prekrasnog skandinavskog dizajna koja se temelji na recikliranim materijalima. Svaki taj komad u domove donosi poseban doživljaj topline i ugode, ali i pokazuje odgovornost prema planetu i onima s kojima ju dijelimo. Košare od morske trave i stolice od recikliranih ribarskih mreža samo su dio onoga što je JYSK pripremio za ovo proljeće.

Odabir namještaja i dekorativnih dodataka za naš dom postao je još zanimljiviji jer se iza svakog komada krije zanimljiva priča. Barem je to tako ako birate one iz nove JYSK-ove kolekcije koja je usmjerena na održivost.

Priča koja se ističe svakako je ona iza stolica SADBJERG. Prvo što ćete kod nje primijetiti jest elegantni dizajn koji je čini odličnim komadom namještaja ne samo za terase i balkone već tijekom zimskih mjeseci i za dnevne boravke. Složiva je, praktična, ali prije svega izrađena s posebnom brigom za naš planet. Napravljena je reciklažom starih ribarskih mreža koje ne služe svrsi. One se otkupljuju u lukama, čime se direktno sprječava njihovo bacanje u ocean, zatim se mreže voze u reciklažne centre, u kojima se pretvaraju u vrijedni reciklirani sirovi materijal iz kojega nastaje vrtna stolica. Iako je teško zamisliti da ćete to ikada poželjeti, po prestanku uporabe stolicu možete lako rastaviti i svaku od njezinih komponenti adekvatno reciklirati.

Održiva linija Nordic Mood iz JYSK-a prati paletu nježnih boja i trenutačne trendove kao što je domaći, prirodni craft izgled ručno napravljenih proizvoda. Nas je posebno oduševila zdjela JO zagasite plavosive boje koja svakoj podlozi daje poseban štih. Košaru EIRIK svakako biste uočili na JYSK-ovim policama, ali vjerojatno ne biste primijetili da je izrađena od morske trave. Ipak, to joj daje posebnu vrijednost, a nema te prostorije u domu u koju se ona ne bi uklopila.

U ponudi imaju i zanimljive proizvode poput kutija od recikliranog papira BJORK, dostupne u dvije veličine ili tepiha EJSERKRONE izrađenog od ostataka reciklirane kože. Upravo takvi proizvodi donijet će poseban doživljaj topline i ugode u predsoblje ili kuhinju.

Detalj koji će svima zapeti za oko su torbe za kupovinu NILS, izrađene od poliestera i recikliranog pamuka, možete ih nabaviti u antracit sivoj, vojno zelenoj te trendi terakota boji. Jednostavne su i mogu se lako kombinirati, a korisne su za mnoge svrhe. Na torbi se nalazi i novi JYSK-ov održivi logo pod nazivom LOVE PLANET – EVERYDAY ESSENTIALS.

Osim što podiže svijest o održivom razvoju kolekcijom vrtnog namještaja s naglaskom na stolice izrađene od starih ribarskih mreža i raznim dekorativnim dodatcima za uređenje doma, JYSK ima i liniju SCANDINAVIAN SENSE. Ona uključuje ručnike, posteljine i kupaonske tepihe od prirodnih materijala koji su odabrani s brigom prema okolišu. Dizajn proizvoda inspiriran je skandinavskim krajolikom i jednostavnim načinom života, a krase ih blage nijanse i suptilni uzorci.

Meki i gusti ručnici i kupaonski tepisi koji su izrađeni od mješavine novog i recikliranog pamuka idealni su za postizanje spa-atmosfere u kupaonici. Reciklirana pređa miješa se s novom za najvišu kvalitetu, a na taj način materijali koji su mogli završiti kao otpad dobivaju novi život.

Proizvodi s oznakom Global Recycled Standard (GRS) provjereno sadrže reciklirane materijale prema ISO definiciji za reciklirano, a naći ćete ih na svim setovima posteljine SCANDINAVIAN SENSE. U mekanu posteljinu izrađenu od mješavine recikliranih poliesterskih vlakana i pamučnog satena svake ćete se večeri s užitkom ušuškati.

Odabir namještaja i dekorativnih dodataka za uređenje doma iz održivog razvoja svakako je korak prema očuvanju prirode koji s užitkom prihvaćamo. Ako želite saznati više o održivom načinu života i tome kako doprinijeti očuvanju našeg zajedničkog doma, posjetite službenu stranicu projekta Zemlja – više od planeta.



 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom JYSK po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju