Veljača, najkraći mjesec u godini, predstavlja prelazak iz zime u proljeće, kao da je namjerno najkraća kako bi proljeće brže došlo. A dolasku po mnogima najljepšeg godišnjeg doba sigurno se vesele i brojne street stylerice koje jedva čekaju pokazati svoje modne kombinacije za toplije vrijeme.

Do tada nas oduševljavaju svojim zimskim street style izdanjima koja su u prvoj polovici veljače, u skladu s nadprosječno visokim temperaturama koje su vladale nekoliko dana, "koketirala" i s proljetnim odjevnim komadima poput tenisica, kožnatih jaknica i laganijih sakoa umjesto jakne.

Na prvi dan veljače svojim street styleom oduševila nas je zgodna brineta iz Zagreba u tajicama od materijala nalik skaju i predivnim bijelim tenisicama modne kuće Valentino, ukrašenima ružičastim detaljem na predjelu rista te detaljima u obliku nitni.

Slika nije dostupna Brineta iz Zagreba: Tenisice zbog kojih i tajice poput druge kože padaju u drugi plan

Zagrebačkim Cvjetnim trgom prošetala se i plavokosa dama u čizmama s naboranim sarama i visokom debljom potpeticom, u stilu gusarskih čizmi, koje je kombinirala uz bijele traperice koje nisu skinny kroj, ali jednako dobro izgledaju i malo naborane kada ih se stavi u čizme.

Slika nije dostupna Plavuša iz Zagreba: Čizme kojima ne trebaju skinny hlače da bi izgledale mrak

Plavooka ljepotica iz Zadra oduševila nas je pak svojim street styleom složenim od četiri obična, svakodnevna komada, ali dovoljna za itekako upečatljiv utisak. Tamnoplave super skinny traperice nosila je uz bijelu majicu i crni sako te uz ravne crne gležnjače - dovoljno za top-dojam.

Slika nije dostupna Zadarska lipotica: Super skinny traperice uz koje su i tri obična komada dovoljna za top dojam

Južina nas je bila ponukala da se prepustimo malo laganijim odjevnim komadima, a bilo je i više svijetlih odjevnih kombinacija. Jedno takvo izdanje pokazala je i Marija Gverić, koja svojim odjevnim kombinacijama inspirira više od osam tisuća pratitelja na Instagram profilu @merigveri.

Marija Gverić Fućkaš štikle! Dama iz Zagreba u kombinaciji kojoj bi visoke potpetice samo smetale

Jedan do glavnih aduta njezina street stylea u neutralnim nijansama bile su čizme u boji konjaka s ravnim potplatom koje su donijele dašak svježine te Marijino dnevno izdanje učinile još ležernijim i udobnijim.

Haljina koja svojom upečatljivom ružičastom bojom pobjeđuje zimsko sivilo bila je izbor plavokose Zadranke, a model od rastezljivog materijala koji lijepo prati liniju tijela nosila je uz kožnatu crnu jaknicu te efektne crne čizme s platformom.

Slika nije dostupna I čizme s platformom: Zadranka u uskoj haljini koja pobjeđuje zimsko sivilo

Nakon južine stigao nam je i val hladnoće, pa se na subotnjoj špici proteklog vikenda mjerilo -3 Celzijeva stupnja. Ne čudi stoga što su modnim kombinacijama dominirali topli kaputi od umjetnog krzna. Jedna mama od niskih temperatura zaštitila se zelenim Teddy kaputom, predimenzioniranim šalom kariranog uzorka i sivom beanie vunenom kapom.

Slika nije dostupna Mama sa zagrebačke špice u najvažnijem komadu za šetnju po zubatom suncu

Zahladilo je bilo i u Zadru, gdje je špicu svojim street styleom uljepšala i djevojka u čizmama s remenčićima i zakovicama koje su ovaj put bile sjajan izbor uz skinny model hlača, ali jednako dobro izgledaju i uz haljine i suknje mini ili midi dužine kako ne bi ostale skrivene ispod dugačkih komada. Takvi modeli čizama svoje mjesto u modnim kombinacijama imaju već nekoliko sezona jer remenčići obući, a onda i cijeloj kombinaciji daju rokerski štih.

Slika nije dostupna Šetnja gradom: Dama iz Zadra u čizmicama koje jednako vole uske traperice i haljine

U fotogaleriji na početku teksta pogledajte sedam najboljih street style kombinacija iz Zagreba i Zadra o kojima se ovog mjeseca najviše priča.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju