Kada trebamo nešto što će gotovo trenutačno riješiti problem, okrećemo se serumima. Oni su koncentrirane formule usmjerene na specifične potrebe kože. Djeluju brzo i efikasno zbog svojih blagotvornih sastojaka koji prodiru duboko u kožu lica i popravljaju nepravnilnosti koje djeluju na nas poput prave spuštalice samopouzdanja.

Serumi su obično drugi korak u rutini njege kože, odmah nakon kvalitetnog čistača i tonika koji odgovaraju našem tipu kože. Međutim, i serume možemo nanositi jedan na drugi, a svaki će se pozabaviti onom nepravilnosti kojoj je namijenjen. No u odabiru seruma treba biti pažljiv i tražiti one serume koji će svoju zadaću obaviti vrhunski, zato smo se mi okrenuli Afroditinim SKIN SPECIALIST proizvodima koji nude upravo to i isprobali njihovih pet hvaljenih seruma s kojima će lice povratiti mladolikost i blistav izgled bez traga umora.


Lifting serum COLLAGEN
Već nakon 21. godine života počinjemo polako, ali sigurno gubiti kolagen. S godinama se broj novih vlakana ovog važnog proteina u našem tijelu znatno smanjuje i zato ga je važno na neki način nadomjestiti. Unatoč popularnim kolagenima u tekućem obliku, pokazalo se da kolagen najbolje djeluje ako ga se nanese direktno na kožu. SKIN SPECIALIST COLLAGEN Lifting serum je visoko koncentrirana formula za pomlađivanje koja našu kožu vraća u mladenačke dane tako što gotovo trenutačno popunjava bore i ostavlja kožu vidljivo zategnutijom već nakon prvog nanošenja. To se događa zbog toga što serum aktivira proces proizvodnje kolagena i tako potiče obnovu stanica kože. Formula je vrlo blagog mirisa i lagana, pa ne ostavlja osjećaj težine na licu. Najbolje bi ga bilo uključiti u večernju rutinu njege kože jer se koža tijekom noći regenerira, a on će joj pružiti svu potrebnu potporu da popuni čak i one dublje borice koje je teško zagladiti.


Hidratantni koncentrat HYALURON
Pravi superheroj današnjice nesumnjivo je hijaluron. Nema tog proizvoda koji ne sadrži ovaj sastojak, za koji možemo slobodno reći da je proizašao iz raja. Hijaluron je prirodni sastojak koji se već nalazi u našoj koži, no baš poput kolagena, i njega koža s vremenom sve više i više gubi. Zato se okrećemo proizvodima koji će nadomjestiti ono što smo s godinama izgubili. Mi smo posegnuli za Afroditinim SKIN SPECIALIST HYALURON Hidratantnim koncentratom, čija je formula jako lagana i brzo se upija, što znači da ne moramo dugo čekati prije negoli počnemo s nanošenjem drugog proizvoda. SKIN SPECIALIST HYALURON Hidratantni koncentrat djeluje na kožu poput velike čaše vode tako što je, u kombinaciji sa sokom krastavca, intenzivno vlaži i prodire duboko u dermis i epidermis te sprječava gubitak vlage iz kože. Već kod prvog nanošenja ostavlja osjećaj svježine na licu i vraća mu zdravi sjaj, koji često znamo izgubiti zbog naporne svakodnevice i manjka sna. Ovaj serum bi najbolje bilo koristiti u dnevnoj i noćnoj rutini njege kože, i to odmah nakon što smo kožu očistili odgovarajućim čistačem i tonizirali kožu kako bi je pripremili za ostale proizvode i sastojke koje nanosimo na kožu.


Uljni kompleks CERAMIDES
O važnosti ceramida u kozmetici neprestano slušamo, i to s razlogom. Njihova je uloga višestruka, no ono po čemu su najpoznatiji jest to da štite barijeru kože od oštećenja. Ceramidi su specifična skupina lipida, odnosno masnoće koje se smatraju najvažnijim strukturnim elementom u zaštiti kože, ali i u očuvanju vlage kože u dermisu. Najbolja njega jest ona koncentrirana, a baš takav je SKIN SPECIALIST CERAMIDES Uljni kompleks blagog mirisa, koji osigurava trenutačan osjećaj olakšanja za one sa suhom ili vrlo suhom kožom lica. Ovaj uljni kompleks sa snagom ceramida i šest čistih biljnih ulja intenzivno hrani i obnavlja kožu te je štiti od isušivanja i vanjskih utjecaja, što je posebno važno sada u zimskom periodu, kada je koža izložena suhom zraku i niskim temperaturama.

Ovaj serum je idealan kao zadnji korak u noćnoj rutini njege kože za one sa suhom do normalnom kožom. S druge strane, oni s vrlo suhom kožom obožavat će koristiti ovaj proizvod na bazi ulja i u dnevnoj rutini njege kože jer će se ono upiti u trenu. Nakon što smo lice pravilno očistili od nečistoća, tonizirali kožu i nanijeli serum s hijaluronskom kiselinom, dovoljno je nanijeti pet do sedam kapi SKIN SPECIALIST CERAMIDES Uljnog kompleksa i nježno ga utapkati na cijelu površinu lica te ga ''fiksirati'' težom dnevnom ili noćnom kremom.


Anti-age serum VITAMIN C
Vitamin C prava je zvijezda u rutini njege kože, a njegove su uloge višestruke. On je snažan antioksidans koji se s lakoćom upušta u borbu s mrljicama na licu i hiperpigmentacijom uzrokovanom prevelikim izlaganjem suncu ili pak kao posljedica istiskivanja prištića. Takav je i Afroditin SKIN SPECIALIST VITAMIN C Anti-age serum, koji sadržava iznimno stabilan vitamin C (Ascorbyl Tetraisopalmitat, japanskog podrijetla, sa 25-puta jačim učinkom djelovanja u usporedbi s često upotrebljavanim vitaminom C (l-askorbinska kiselina)) i prodire duboko u dermis kako bi koži pružio najviše. Baš kao što jedna naranča djeluje na naš oganizam, tako i on daje potreban boost vitamina C našoj koži, zbog čega ona više ne djeluje umorno, već svježe i poletno. S obzirom na to da je njegova formula osmišljena tako da ne uzrokuje iritaciju na koži, mogu ga koristiti čak i oni s osjetljivom kožom. Formulacija je obogaćena još jedni super sastojkom skvalanom, tj. derivat skvalena – prirodnog sastojka sebuma kože, kojeg s godinama sve više nedostaje. Dobiva se iz prirodnih biljnih izvora i djeluje izrazito hidratantno. Zahvaljujući svojoj nekomedogenoj prirodi, idealan je za njegu svih tipova kože, pa i mješovite do masne.

Za razliku od ostalih, SKIN SPECIALIST VITAMIN C Anti-age serum igra veliku ulogu u anti-age njezi kože, baš kako mu ime i kaže, jer osim što štiti kožu od oksidativnog stresa i smanjuje pigmentirane nepravilnosti, on stimulira proizvodnju kolagena i ujednačava ten. Njegova je formula izrazito lagana i brzo se upija u kožu, a što je najvažnije, ne ostavlja ljepljiv osjećaj na koži, što se često zna dogoditi s ovakvim proizvodima. Ono što je važno napomenuti jest da iako je ovaj sastojak nevjerojatno moćan, nakon njegova nanošenja ne smijemo zaboraviti nanijeti kremu ili serum sa zaštitnim faktorom jer ćemo u suprotnom stvoriti neželjeni učinak.


SPF 30 Zaštitni serum
Zlatno pravilo u rutini njege kože jest da dom ne bismo trebali napustiti prije negoli na lice stavimo kremu sa zaštitnim faktorom. Iako je došlo hladnije doba i sunce više nije toliko jako, štetne UVA zrake dopiru do naše kože tijekom cijele godine, neovisno o tome je li hladno, vruće, sunčano ili oblačno. One su zaslužne za degeneraciju stanica i povećanje rizika od tumora, zato je kožu važno pravilno zaštititi.

Tu u priču ulazi Afroditin SKIN SPECIALIST SPF 30 Zaštitni serum kao pravi superheroj koji će nam pomoći i pružiti svu potrebnu zaštitu koju naša koža treba. Zaštitni serum štiti stanice kože od slobodnih radikala i tako sprječava oštećenja koja bi mogla nastati njihovim djelovanjem. Za razliku od ostalih krema sa zaštitnim faktorom, ovaj serum štiti čak i od plave svjetlosti kojoj smo izloženi tijekom čitavog dana rada na računalu i tipkanja na mobitelu. I dok su ostali SPF-ovi većinom sadržani u kremi, ovdje je riječ o serumu, pa je on već samim time puno laganiji na koži u odnosu na one u kremi. Formula se brzo upija u kožu i štiti kožu lica od svih vanjskih negativnih utjecaja. Sa SPF-om ne treba štedjeti, tako da si dajte oduška prilikom nanošenja ovog neizostavnog proizvoda u rutini njege kože.


Neovisno o tome jesmo li početnik ili veteran kada je u pitanju skincare, serumi su važan korak u svakodnevnoj rutini njege kože, na kojem će nam naše lice biti itekako zahvalno jer će se uhvatiti u koštac s nepravilnostima koje nas muče. Afroditini serumi koje je moguće nabaviti na njihovom webshopu odlično će obaviti svoj posao jer su bogati kvalitetnim sastojcima koji će se s lakoćom boriti s nepravilnostima i pružiti našoj koži njegu koja joj je potrebna i koju zaslužuje.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Afrodita po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju