Poznate dame koje ljeti plijene pažnju svojim isklesanim tijelom, bile one u svojim dvadesetima ili pedesetima, ljeto provode na supu. Tajna isklesanog ljetnog tijela Rihanne, Jennifer Aniston ili Julie Roberts skriva se u zabavnom, fizički izazovnom, ali opuštajućem veslanju na dasci.

Tko god je barem jednom pokušao stati na sup, zna koliko je teško i izazovno držati ravnotežu na njemu, no jednom kada uhvatite grif, ta aktivnost toliko je zarazna da ćete jedva čekati ljeto da se u njoj ponovno okušate.

Bilo da na dasci veslate stojeći ili na koljenima, ravnoteža je najbitnija kako biste na njoj i ostali. Pritom najviše rade mišići trupa – trbušnjaci, leđnjaci i mišići stražnjice, što možemo najviše primijetiti po trbušnim mišićima i vretenastim leđima, rukama i ramenima Kate Hudson, Lindsey Vonn ili Jennifer Aniston. Držanje leđa ravnima i trbušnjaka čvrstima pomoći će vam da održite ravnotežu na dasci i krećete se brzo i bez previše muke.

 

No moglo bi se reći da je veslanje na dasci vježba za svaki mišić na našem tijelu, od onih glavnih skupina do sitnih mišića u prstima, zglobova, stopala i nožnih prstiju, do mišića našeg lica na kojem je razvučen širok osmijeh koji može donijeti samo osjećaj ponosa i slobode kada klizimo po površini mora.

Istraživanja su pokazala da uz sup ostajete fit, održavate vaše srce zdravim, a liniju vitkom i sami određujete tempo kojim želite ići.

 

Samo 60 minuta umjerenog veslanja može sagorjeti i do 470 kalorija, dok uz ono žustro koje se većinom prakticira na natjecanjima možete izgubiti čak 1100 kalorija.

Veslanje na dasci tako može biti intenzivna kardio tjelovježba koja rezultira gubitkom kilograma ili opuštajuće iskustvo. Na dasci možete raditi i jogu poput Giselle Bündchen, veslati u paru ili s nekim na daski poput isklesane Jennifer Garner, koja nerijetko na dasci provoza i djecu.

U veslanju na dasci uživaju poznate dame svih dobnih skupina, a stručnjaci za sup reći će da svatko tko se uspije na suhom dignuti iz klečećeg položaja u stajaći bez pridržavanja, bez problema će vrlo brzo stajati i na dasci. S pravom tehnikom veslanja kretat ćete se glatko i brzo i smanjit ćete učestalo padanje u vodu.

Sup daske inače se cjenovno kreću od 2500 do 7000 kuna, no želite li i vi poput poznatih dama ovo ljeto provesti klešući mišiće cijeloga tijela, savjetujemo da prije kupnje isprobate veslanje na supu.

Za to iskoristite produžene vikende i najam u Hervisu, u kojem možete unajmiti dasku od 59 kuna po danu. Idealna je to opcija za one koji razmatraju kupnju, žele veslati samo par puta godišnje ili pak nemaju ostavu ili mjesto za odlaganje daske, a rado bi ljeti veslali na njoj. Najam je jednostavan i fleksibilan i možete birati dasku ili komad opreme koju želite isprobati prije nego li se odlučite na kupnju.

U Hervisu će vas opremiti i majicama s UV zaštitom jer na dasci vrlo lako tamnite, ali i izgorite, pa se treba obvezno dodatno zaštititi od sunca ili izbjegavati jako sunce.

Ne sumnjamo da ćete se ovo ljeto zaraziti veslanjem na dasci i provesti vrijeme u toj zabavnoj i korisnoj aktivnosti.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Hervis po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju