Mnoge ljubiteljice mode inspiraciju za svoje nove kombinacije često potraže na Instagram profilima francuskih modnih influenserica. Francuskinje su i dalje na glasu kao najbolje odjevene žene na svijetu, a interes za njihovim stilom ne jenjava pa nije ni čudno da su toliko popularne.

Stil Francuskinja uglavnom se opisuje kao nenametljiv, ležeran i svevremenski. Prepoznatljiv francuski šik definira se kao jedinstvena jednostavnost odijevanja, stil koji se odupire jednosezonskim trendovima.

Izraz šik (frc. chic) nastao je od riječi chicard koja se sredinom 19. stoljeća u Parizu koristila kao žargonski izraz za otmjene ljude. Danas se najčešće se koristi kao sinonim za svevremensku eleganciju i sofisticirani stil.

Slika nije dostupna Lijepo i ženstveno: Način na koji Francuskinje nose bijelu košulju već godinama

Slika nije dostupna Krajnje nepraktične? Francuskinje ocijenile kombinacije iz serije "Emily u Parizu"

U modnom smislu očituje se u odabiru klasičnih odjevnih komada koji vas nikada neće razočarati i neutralnoj paleti boja s kojom nikada ne možete pogriješiti.

Provjerena odjeća umjesto prolazne - to je recept Francuskinja za odličan izgled kojeg se pridržavaju i prilikom kupovine.

Zavirite u našu galeriju, pogledajte proljetna street style izdanja francuskih influencerica i pronađite inspiraciju za neki novi stajling.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju