S 11 osvojenih Oscara i više od dvije milijarde dolara zarade, film Titanic Jamesa Camerona iz 1997. godine jedan je od najvećih filmova svih vremena. U kinima se prikazivao više od godinu dana, a Leonarda DiCaprija i Kate Winslet učinio je svjetskim superzvijezdama.

No, za uloge Jacka Dawson i Rose DeWitt Bukater razmatrane su bile i neke druge glumačke zvijezde koje su u to vrijeme bile i slavnije od DiCaprija i Winslet. Povodom 45. rođendana Kate Winslet prisjetili smo se koje su to glumice bile u tijesnoj utrci za ulogu glavne junakinje u Titanicu.

Jedna od najvećih favoritkinja za ulogu Rose bila je Winona Ryder koja je 1997., za razliku od Winslet, bila već dobro poznato glumačko ime i jedna od najpopularnijih glumica u to vrijeme, s ulogama u Beetlejuiceu, Malim ženama i Draculi iza sebe.

U ulozi Rose DeWitt Bukater u Titanicu mogu zamisliti:

glasova:

I Uma Thurman također je bila ozbiljna kandidatkinja, kao zvijezda filma Pakleni šund snimljenog tri godine prije Titanica. Thurman je željela komercijalnije uloge, ali Titanic joj ipak nije bio suđen. Umjesto toga, snimila je Gattacu te Batmana i Robina, a oba filma izašla su iste godine kad i Titanic. Poslije toga Uma je dobila jednu od svojih najvećih uloga u karijeri, onu u Kill Billu.

Godine 1996. Claire Danes igrala je u suvremenom remakeu Romea i Julije Baza Luhrmanna s Leonardom DiCaprijem. Da su stvari krenule drugim putem, Claire i Leonardo dijelili bi ekran i u Titanicu. Međuti, Danes je odbila ulogu Rose DeWitt Bukater jer nije htjela snimiti još jednu romantičnu melodramu s DiCaprijem. Ne zato jer nije imala dobro iskustvo s njim nego zato jer nije željela ići istim stopama koje je upravo prohodala. Oba filma snimana su u Mexico Cityju zbog čega bi Danes imala još veći osjećaj déjà vu-ja. Ipak, kako je kasnije izjavila, nije požalila što je odbila ulogu jer, priznala je, nije imala ono što je bilo potrebno da odglumi Rose.

Kate Winslet i Leonardo Dicaprio u Titanicu Ma daj! Koji je ljepotan trebao glumiti Jacka u "Titanicu" umjesto Leonarda DiCaprija?

Film Titanik 10 pitanja na koje odgovore znaju samo pravi poznavatelji filma "Titanik"

Gwyneth Paltrow sama je priznala da je bila na korak da dobije ulogu Rose DeWitt Bukater te se na kraju odlučivalo između nje i Kate Winslet. Na kraju je ulogu odbila za što je kasnije dala tek općenito obrazloženje.

U ovom poslu postoje vremena kad prihvatite uloge zbog kojih ćete poslije žaliti i vremena kada odbijete uloge koje su mogle biti dobre.

Ipak, Gwyneth nije imala za čime žaliti jer je 1998. osvojila Oscara za najbolju glumicu u filmu Zaljubljeni Shakespeare, a to je uloga koju je, kakva slučajnost, Kate Winslet navodno odbila.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju