Kada je u pitanju moda, Francuskinjama se udobnost i praktičnost nalazi na samom vrhu liste prioriteta.

To se očituje u njihovu odabiru odjevnih komada. Iznimka nisu ni suknje, a kada pogledamo koji su im modeli najdraži, jasno je da i pri njihovu odabiru vode računa upravo o tim prioritetima.

Sudeći prema kombinacijama slavnih Francuskinja koje godinama nose titule modnih ikona, dva modela nameću se kao apsolutni favoriti.
Jedan od njih je pencil suknja.

Ne treba previše objašnjavati zašto je taj model toliko popularan ne samo među Francuskinjama nego i među ostalim ženama diljem svijeta. Ta suknja jednostavnog kroja uistinu se može nositi u svakoj prigodi. Prilagodljiva je raznim stilovima, izgleda sjajno u poslovnim i svečanim varijantama, a može biti i poprilično glamurozna uz prave štikle i dodatke.

Modna urednica Carine Roitfeld apsolutna je kraljica pencil suknji. Iako ima modele u svim bojama i s raznim uzorcima, u njezinu ormaru najviše je crnih. Stalno kupujem crne modele. Imam 20 verzija iste suknje. Većinu vremena odijevam se jednako, priznala je Carine.

Bok uz bok pencil modelu stoje i midi suknje.

Nevažno radi li se o modelu ravnog kroja, A-kroja ili pak zvonolikim punim suknjama – Francuskinje ih se ne mogu zasititi. Kombiniraju ih uz svečane košulje, topove i najobičnije majice te ih nose u svim prigodama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju