Nakon što su najpoznatiji svjetski dizajneri predstavili svoje kolekcije za proljeće 2020. godine bilo je jasno da će u godini pred nama veliki trend, između ostalog, biti točkice.

Komade s točkastim uzorkom na svojim su revijama pokazali mnogi dizajneri, od Marca Jacobsa do Caroline Herrere, a popularni lanci ulične mode prepoznali su potencijal omiljenih točkica i već sada ih imaju na svojim policama.

Zapravo, točkice su jedan od uzoraka koji gotovo uvijek ima mjesto u mnogim ormarima, ali ponekad ih volimo više nego inače. Tako će biti u nadolazećem razdoblju.

Kada su u pitanju odjevni komadi s ovim uzorkom, nema nepoželjne opcije - nosit će se haljine, hlače, suknje, bluze, majice pa čak i modni dodaci na točke raznih boja i veličina.

Točkasti uzorak sa sobom donosi dodatnu dozu ženstvenosti, a nećete pogriješiti ako vaš izbor budu točke većih dimenzija kao ni sitniji uzorak. Točke će biti onaj detalj koji će vašu kombinaciju podignuti na višu razinu i učiniti je još šarmantnijom.

Kada govorimo o kombiniranju komada s točkastim uzorkom, sve je dopušteno. Ako spadate u skupinu odvažnih, kombinirajte ih s drugim točkastim komadima, ali i s drugim uzorcima poput prugastog ili cvjetnog. Samo pazite da ne pretjerate.

Točkaste bluze izgledat će odlično u kombinaciji s vašim omiljenim trapericama i tenisicama, ali jednako dobro idu i na suknje i finije hlače. Isto vrijedi i za pletivo i košulje. Haljiina s točakstim uzorkom bit će,, pak, dovoljna da nigdje ne prođete nezamijećeni. 

Ako niste spremni u potpunosti se predati ovom trendu, dobar početak mogu biti modni dodaci poput gumica ili rajfa za kosu.

Zaključno, najbolje je da točkice sami ukomponirate u svoj vlastiti stil na način koji se vama najviše sviđa, a u našim galerijama pogledajte kako točkice vide modni dizajneri, kao i dio točkaste ponude u trgovinama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju