Koliko god ih imamo u ormaru, rijetko koja žena može odoljeti kupovini nove torbice. One su nepresušno vrelo inspiracije za svjetske dizajnere i stalan predmet želje kod pripadnica nježnijeg spola. Otkrijte 15 najtraženijih modela koji su dosegli kult nezapamćenog obožavanja.

1. Torba Jackie, Gucci

Supruga američkog predsjednika Johna Kennedyja Jackie Onasis provela je dobar dio šezdesetih godina prošlog stoljeća noseći ovaj model torbice Gucci preko ramena. Ne čudi stoga što je modni div naknadno preimenovao originalno ime modela Constance po njezinoj najpoznatijoj vlasnici. Gucci je 2009. razveselio trendseterice diljem svijeta novom kolekcijom tog modela po imenu New Jackie.

2. Torba Speedy, Louis Vuitton

Prepoznatljivi zaobljeni oblik takozvane box-torbice pretvorili su ovaj model s kožnatim ručkama i logotipom proizvođača u modni favorit brojnih zvijezda 1932. godine, kada je prvi put ugledala svjetlo dana, uključujući i ikonu Audrey Hepburn. Torbica Speedy danas se može naći u različitim varijantama – od geometrijskih i cvjetnih printova do uzoraka nadahnutim grafitima i životinjama.

3. Torba Fendi Baguette

Dizajnerica Silvia Venturini Fendi 1997. godine kreirala je ovaj funkcionalni model torbe Baguette, koji je namijenjen za nošenje ispod ruku kao istoimeni francuski kruh po kojem je dobio ime. Planetarnoj popularnosti torbe doprinijele su poznate televizijske prijateljice iz serije Seks i grad.

4. Torba Lady Dior

Legenda kaže da je elegantnu ručnu torbicu s Diorovim privjeskom francuska prva dama Bernadette Chirac dala velškoj princezi Diani 1995. godine, a da se ona toliko svidjela mladoj kraljevni da su proizvođači odlučili promijeniti njezino ime u Lady Dior. Ostalo je, kažu, povijest. Torbica je i danas iznimno popularna, a proizvodi se od skupocjenih materijala poput najfinije janjeće kože.

5. Torba Chanel 2.55

Ova se legendarna torbica pojavila u trgovinama u veljači 1955. godine, pa otud nosi ime 2.55. Coco Chanel unijela je revoluciju u modne trendove onog doba tako što je klasičnoj pismo-torbi, koja je tada bila popularna, dodala robusni metalni lanac sa zlatnim finišem. Novo izdanje torbe više nema prepoznatljivu kopču s isprepletenim slovom C.

6. Torba Hamilton, Michael Kors

Funkcionalna elegancija Korsova dizajna osigurala je brojnim ženama diljem svijeta da se zaljube u ovaj model torbe jer se vrlo lako nosi u dnevnim i večernjim kombinacijama, u privatnim i poslovnim trenucima. Torba Hamilton, praktičan i oku privlačan model, dolazi sa standardnim ručkama za nošenje u ruci, kao i pozlaćenim lancem za nošenje preko ramena te drugim privlačnim detaljima.

7. Torba Birkin, Hermes

Poznati proizvođač ženskih modnih dodataka kreirao je slavnu birkinicu sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća nakon što je Hermesov direktor Jean-Louis Dumas sjedio u zrakoplovu pokraj njezine muze – pjevačice Jane Birkin. Svaku torbicu ručno izrađuju minimalno dva vrhunska torbara, i to od najfinijih materijala, pa ne čudi njezina visoka cijena, kao ni liste čekanja.

8. Torba Le Pliage, Longchamp

Od 1993. ovaj je prostrani model torbe privlačio brojne osobe iz javnog života, a njezinoj skromnoj teksturi od vinila nije odoljela ni Kate Middleton. Danas se torba Le Pliage može naći i kožnatom obliku, a uzorak i veličinu možete prilagoditi vlastitim željama, odnosno naručiti strogo personaliziranu torbu s internetske stranice proizvođača.

9. Bowling Bag, Prada

Prada je mušku kuglačku torbu transformirala u ženstveni predmet želje. Njezinoj popularnosti pridonijela je i funkcionalnost torbice, koja omogućuje spremanje svih važnih sitnica. Usto, torbu Bowling krase čvrste i pouzdane ručke, kao i jednostavan dizajn koji se lako može kombinirati uz razne modne stilove.

10. Torba Antigona, Givenchy

Ovo je još jedan model torbe koji je godinama bio pravi hit među svjetskim zvijezdama, a imali smo priliku vidjeti je i u sjajnom street style izdanju jedne zagrebačke špicerice. Osim velikih prostranih modela, na tržištu su dostupni i elegantniji mini modeli Antigone za večernje prigode.

11. Torba Kate, Saint Laurent

Ovaj model pojam je svevremenske elegancije. Vrlo jednostavna torba s lancem i upečatljivom resicom vjerni je pratitelj večernjih kombinacija mnogih poznatih dama, a ima je i Severina, koja je njome upotpunila dnevno izdanje.

12. Torba Bayswater, Mulberry

Modna kuća Mulberry već dugo oduševljava trendseterice diljem svijeta svojim torbama nosivim u svim prilikama. Nakon velike popularnosti modela Alexa tržište je osvojio model Bayswater, koji se može nabaviti u raznim bojama.

13. Torba Rockstud, Valentino

Megapopularnu liniju štikli Rockstud, koje voli i hrvatska odvjetnica Jadranka Sloković, prati i linija torbi pod istim nazivom. Baš kao i cipele, torbe su ukrašene zakovicama, zahvaljujući kojima torba postaje izrazito upečatljiv modni dodatak.

14. Torba City, Balenciaga

Za dizajn ove torbe zaslužan je Nicholas Ghesquiere. Tadašnji kreativni direktor modne kuće Balenciaga torbu je predstavio 2000. godine. Bila je to svježa i nova stvar, a izgledala je kao dobra stara torba, kazao je svojevremeno slavni dizajner.

15. Torba Luggage, Celine

Torbu pod nazivom Luggage lansirala je 2010. godine dizajnerica Phoebe Philo i ona je gotovo preko noći postala jedan od najprodavanijih i traženijih modela modne kuće Celine.

20 modela najboljih dizajnerskih torbi svih vremena Chanel 2.55 Chanel 2.55 u street style kombinaciji Chanel 11.12 +35 Chanel 11.12 u street style kombinaciji

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju