Serija "Emily u Parizu" opet je probudila interes za stilom Francuskinja, a jedan od važnih elemenata stila je i frizura koju nosimo.

Frizura itekako može iskazivati našu osobnost, a ako ćemo se voditi tom logikom - onda je njihov stil ležeran i neopterećen, baš kao i njihova kosa.

Da u tome ima jako puno istine pokazuju i dvije dame koje je magazin Vogue nazvao "it" Parižankama.

Jedna od njih je manekenka Louise Follain. Ovu ljepoticu mnogi uspoređuju s Jane Birkin, slavnom glumicom, manekenkom, pjevačicom i muzom legendarnog Sergea Gainsbourga.

Sličnost je očita kada pogledamo njihove frizure. Ravne i tupe šiške bile su jedan od zaštitnih znakova Jane Birkin, a baš kao i mnoge druge Francuskinje, Louise obožava ovaj tip šiški koji nosi godinama.

Kada ih režem sama nisu uvijek dobre, napominje Louise za koju je tajna dobrih šiški očito u dobrom frizeru s mirnom rukom.

Još jedna "it" Parižanka je trendseterica Sabina Socol. Ona je inspiraciju za svoje šiške pronašla u legendarnoj francuskoj glumici Brigitte Bardot.

Ne volim super ravne šiške kakve nose osnovnoškolke, napominje Sabina i ističe kako preferira ovaj tip šiški koje uokviruju lice i ostavljaju pomalo romantičan dojam.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju