Vjerovali ili ne, i odjeća otkriva ponešto o tome kakva je ljubavna dinamika parova. Točnije, to nam može pokazati njihov stil odijevanja.

Stručnjaci tvrde da se već nakon šest mjeseci veze podsvjesno počinjemo odijevati poput svojih partnera i usvajamo određene značajke njihova stila.

Psihologinja Nikki Goldstein kaže da se to događa zato što želimo izgledati ujedinjeno kao par, bez obzira na to što smo individue.

Uspoređuje to s načinom na koji se odijevamo za posao - slično kao i ostatak našeg radnog kolektiva.

Na poslu se prilagodite okruženju u kojem ste nalazite. Tako ćete i kad ste s nekim u vezi prirodno početi mijenjati svoj stil kako biste se prilagodili osobi, kaže Goldstein.

Naravno, postoje i parovi koji se svjesno modno usklađuju i zajedno biraju odjevne kombinacije koje će nositi. Prema riječima stručnjaka, to uglavnom radi tip ljudi koji u vezi traži maksimalno zajedništvo u svakom pogledu. Za njih je modno usklađivanje zapravo izraz tog zajedništva kojem teže.

S druge strane, parovi koji ostaju vjerni svom stilu i nimalo se ne prilagođavaju načinu odijevanja partnera pravi su individualci i od veze očekuju puno slobode.

Modno usklađivanje je...

glasova:

Goldstein kaže da nema ništa loše u tome da postanemo modni blizanci sa svojim partnerom, ali samo ako je to naša odluka, a ne nametnuto ponašanje partnera koji nas želi u potpunosti promijeniti.

U galeriji pogledajte najbolje modno usklađene slavne parove po odabiru magazina Vogue.

Najkraći holivudski brakovi - 4 10 najkraćih holivudskih brakova o kojima se i danas priča

Puff Daddy i Jennifer Lopez zaljubili su 1999. godine Da su ostali zajedno… 10 "zaboravljenih" slavnih ljubavnih parova

Slika nije dostupna 10 slavnih ljepotica s manje atraktivnim partnerima koji imaju ono "najvažnije"

Slika nije dostupna 10 holivudskih parova koji izgledaju bolje nego prije 10 godina

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju