Holivudske dame na crvenom tepihu često znaju obuti štikle većeg broja od onog koji inače nose kako bi spriječile nastanak žuljeva. No zaboravljaju da nošenje neodgovarajuće obuće može biti pogubno za zdravlje njihovih nogu jer su izložene izvrtanju gležnjeva i drugim sličnim problemima.

Meghan Markle odabrala je takvu obuću za jedan od najvažnijih trenutaka u životu – najavu zaruka s princem Harryjem u vrtovima Sunken u Kensingtonskoj palači potkraj studenog 2017. godine. Zaručničke fotografije nagrdile su samo prevelike štikle u kojima se buduća vojvotkinja od Sussexa teško kretala.

Slika nije dostupna Modni neugodnjaci: 15 kombinacija koje zvijezde žele zauvijek izbrisati iz biografije

Podjednako su loši za stopala i preuski modeli koji izazivaju natiske na stopalima te zbog kojih slavnim damama prsti izviruju na sve strane. Na početku svoje glumačke karijere s premalim modelima borila se Katie Holmes.

Lady Gaga je pak kraljica neobične i neudobne obuće. U njezinu ormaru nalaze se stotine cipela s monumentalnim platformama u kojima je kretanje bez ozljeda ravno dobivanju jackpota. Ipak, jedna od njezinih pamtljivih kombinacija su cipele Alexandera McQueena u obliku životinjskih kopita koje je nosila na dodjelu video glazbenih nagrada MTV-a 2010. godine.

Slika nije dostupna Kako im stoji? 10 slavnih dama koje su probale najsramniju frizuru iz 80-ih

Zbog kojih su cipela slavne dame riskirale svoje zdravlje, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju