Kolekcije prikazane na četiri najveća Tjedna mode (pariškom, milanskom, njujorškom i londonskom) poprilično diktiraju nadolazeće modne trendove. Naime, komercijalni brendovi vole se inspirirati kreacijama poznatih modnih kuća prilikom osmišljavanja svojih novih kolekcija.

Sudeći prema onome što smo vidjeli na prêt-à-porter revijama za proljeće/ljeto 2022. godine, u nadolazećoj sezoni očekuje nas veliki povratak jednog modela hlača.

U pitanju su hlače s niskim strukom. Visoki ili niski struk? To je jedno od vječnih modnih pitanja među ženama.

Trend niskog struka ostavili smo u 2000-ima, na opću radost većine žena koje su takve hlače zauvijek izbacile iz svog ormara. Mnoge se i danas sjećaju perioda kada je bilo lakše pronaći iglu u plastu sijena nego, primjerice, traperice visokog struka u trgovinama.

Volite li hlače niskog struka?

glasova:

Pitanje je u kojoj će mjeri novi modeli uistinu zaživjeti u svakodnevnim ženskim kombinacijama, ali jasno je kako su modne kuće odlučne u namjeri da im vrate staru popularnost.

Tako je Blumarine lansirao modele koji, prema opisu Voguea, prizivaju glamur 2000-ih i podsjećaju na izdanja koja je nosila ikona tog razdoblja, Paris Hilton.

Modna kuća Dolce & Gabbana također je na pistu poslala manekenke u hlačama niskog struka, neke od njih nadopunjene efektnim remenjem.

MSGM će na scenu pokušati vratiti traperice niskog struka kakve je svojevremeno popularizirala jedna i jedina - Britney Spears.

A što na sve ovo kažu potencijalni kupci? Ove hlače zabranila bih zakonom, zaključila je jedna korisnica Instagrama komentirajući jedan od najvećih proljetno-ljetnih trendova za 2022. godinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju