Kada je američki magazin Vogue najavio svoju naslovnicu za prosinački broj 2020. godine, izazvao je neviđenu debatu na društvenim mrežama.

Prvi put u povijesti naslovnicu je krasio muškarac u haljini. Točnije, muškarac u čipkastoj Guccijevoj haljini s lepršavim šlepom.

Odgovorni krivac? Harry Styles (i njegov nekonvencionalni stilist Harry Lambert)! Britanski pjevač koji je karijeru izgradio u pop-senzaciji One Directionu, a koji je pažnju javnosti nakon raspada benda podjednako privukao svojom solo karijerom, špekulacijama o seksualnosti, ali i vrlo fluidnim modnim odabirima koji uvijek podijele mišljenja na društvenim mrežama.

Harry u Guccijevoj haljini itekako je podijelio mišljenja, a najviše negativnih komentara izazvala je američka konzervativka i politička komentatorica Candice Owen, koja je na Twitteru zavapila: "Vratite nam muževne muškarce!"

Ne postoji društvo koje može preživjeti bez jakih muškaraca. Istok to zna. Na zapadu stalna feminizacija naših muškaraca u isto vrijeme kad se marksizam podučava našoj djeci nije slučajnost. To je izravni napad, napisala je ista. Vratite nam muževne muškarce.

Iako se zbog pritiska javnosti gospođa Owen na kraju ispričala Harryju, potaknula je zanimljivu javnu raspravu o poželjnim odjevnim komadima koje želimo vidjeti na muškarcima, ali i ženama.

Slika nije dostupna Odabrao Vogue: 10 najbolje odjevenih slavnih osoba u najčudnijoj modnoj godini

Je li prikladno da muškarac nosi haljinu, bisernu ogrlicu oko vrata, prozirnu košulju s volanima ili pak čizmice s potpeticama? Harry Styles ljubitelj je takvih komada i ne mari za kritičare koji ga optužuju da je njegov stil feminiziran.

Što žene nose? Što muškarci nose? Za mene to nije pitanje koje me preopterećuje. Ako vidim lijepu košulju i kažu mi: 'Ali to je za dame', pomislim si: 'OK, to nije razlog zbog kojeg je neću odjenuti.' Onog trenutka kad se osjećaš ugodno u svojoj koži, sve postaje puno lakše,
priznao je Harry Styles u intervjuu s Guardianom.

Na krilima kontroverznog pojavljivanja u Vogueu s nestrpljenjem se očekivalo i njegovo izdanje na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja, koje je 27-godišnji Britanac otvorio pjesmom Watermelon Sugar, a za koju je dobio i prvi kipić zlatnog gramofona u karijeri u kategoriji najbolje pop solo izvedbe.

Harry je samouvjereno plesao na pozornici u Los Angelesu u crnom kožnatom odjelu omiljenog mu brenda Gucci. No za razliku od klasičnih rokerskih izdanja iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su pjevači nosili pripijene kožnate hlače i jakne sa zakovicama, on se odlučio za trapezice visokog struka i sako naglašenih ramena.

Što mislite o izdanju Harryja Stylesa na ovogodišnjim Grammyjima?

glasova:

Strogoću crnog kožnatog odijela ublažio je pernatim šalom u zelenoj boji, a njegovim uklanjanje tijekom nastupa razotkrio je da ispod sakoa ne nosi ništa – tek preplanulu put, lančić i nekoliko upečatljivih tetovaža. Noćas je Twitter „gorio“ od komplimenta brojnih žena, ali i muškaraca kojima perje oko Harryjeva vrata nije smetalo da istinski uživaju u njegovoj pojavi.

Baš poput imena njegova drugog studijskog albuma "Fine line", delikatna je granica i između muževnog i feminiziranog i onoga što žene smatraju privlačnim. A žene jaaako vole Harrya.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju