Ljubiteljica ste džin-tonika? Onda će vas svakako zanimati novi koktel na bazi džina, koji se odnedavno pije u užem središtu Zagreba, točnije u novootvorenom Takenoku baru na dvije etaže u Centru Cvjetno.

U ovoj barskoj espozituri dobro poznatog japanskog restorana "Takenoko", s kojeg puca prekrasni pogled na Cvjetni trg te Bogovićevu i Preobražensku ulicu, poslužuju se autorski kokteli dvaju simpatičnih i talentiranih barmena, a u suradnji sa zagrebačkim studijem Art of Bar predvođenim Filipom Lipnikom.

Iz ponude se svakako izdvaja Rokutake, odnosno kombinacija Roku džina, vina od šljive, vina Cocchi americano infuziranog jasminom, soka od limuna i šećera od ananasa. U koktel se dodaje i jedan nesvakidašnji dodatak – aquafaba – viskozna tekućina bogata nutrijentima u kojima se kuhao slanutak. Cijena mu je 65 kuna.

Za oko će vam sigurno zapeti i ružičasti koktel Summer Milk Punch koji se priprema od džina Tanqueray, voćnog čaja, likera Italicus rosolio di bergamotto, Maraskino maraschina, soka od limuna, šećernog sirupa i kravljeg mlijeka. Za ovu egzotičnu kombinaciju treba izdvojiti 60 kuna.

U Takenoko Baru treba isprobati i japansku verziju martinija koja se priprema od džina Roku, fermentiranog rižina vina Karakuchi sakea, tradicionalnog japanskog čaja, ružine vode i vode narančina svijeta.

Prilikom osmišljavanja ponude za Takenoko Bar misao vodilja bila je stvaranje ugodnog ambijenta, u koji će se ljudi doći opustiti nakon posla i popiti vrhunsko piće. Baš zato ovdje možete naći odličnu ponudi viskija, rumova, konjaka, ali i sakea.

Tu se toče i najfinija vina te šampanjci na čaše, pije izvrsna kava, a u ponudi se nalazi i Matcha latte. Riječ je o vrlo popularnom napitku spravljenu od fino mljevenog praha listova zelenog čaja u kombinaciji s aromatičnim mlijekom – kravljeg, sojina, bademova ili rižina.

Posjetitelji će sigurno uživati i u lijepo uređenom prostoru u kojem se spaja moderni japanski duh i šarm starih pariških kavana. Za dizajn interijera angažirana je kreativna konzultantica Kristina Radić, koja je ostala vjerna prepoznatljivom, tamnijem potpisu Takenoka. Dašak svježine i koloritan kontrast unijela je stylish tapetom jednog poznatog skandinavskog brenda, s orijentalnim, šarenim uzorkom nomada, koja je izvrsno poslužila kao "centerpiece“.

Razigranost prostora postignuta je odabirom tepiha s geometrijskim uzorkom te atraktivnim stolicama u nježno narančastoj i mint zelenoj boji. Dodatna nota glamura vidljiva je u odabiru okruglih mramornih stolića sa zlatnim obrubom i raskošnog lustera. Za cjelokupan vizualni brending zaslužan je pak studio Klasja&Zita, odnosno dizajnerice Zita Nakić i Klasja Hajban.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju