Kada su u pitanju zakoni privlačnosti, bitnu ulogu ima miris. S jedne strane tu su naši feromoni koji potencijalno mogu utjecati na to da nas neka osoba privuče više od druge, a tu su onda i parfemi za koje sa sigurnošću možemo reći da nas mogu staviti u centar pozornosti.

Parfem je moćni dodatak koji pojačava naše samopouzdanje, popravlja raspoloženje, ali i privlači onu drugu stranu.

S obzirom na to da nam se bliži Valentinovo, blagdan zaljubljenih, u nastavku teksta odlučili smo izdvojiti parfeme idealne za odlazak na spoj, pa čak i onaj u vašoj kuhinji ili dnevnom boravku. Ako ste od onih koji kupuju poklone za ovaj dan, ovi parfemi mogu biti dobra ideja za poklon, kako za nju tako i za njega.

PARFEMI ZA ŽENE

1. Chanel - Coco Mademoiselle L'Eau Privée

Kako kaže njegov tvorac, L'eau Privee lagana je i nježna verzija već kultnog parfema Coco Mademoiselle, miris je za noć, poput akvarela ili mekog, maglovitog vela za kožu i posteljinu.

Prikladan za smirujuću udobnost i potpuno opuštanje, zasigurno će oduševiti ženu koja ga nosi u novom ritualu, ali i svakoga tko se nađe u njezinoj blizini.

2. Narciso Rodriguez - Musc Noir For Her

Ovaj novi miris odaje počast snažnoj mističnosti unutarnje ljepote žene i njezinoj urođenoj senzualnosti. Nadahnuta originalnim For Her parfemom, ova verzija reinterpretira i istražuje tajnu kultnog mirisa. Najnovije poglavlje u ovoj kolekciji mirisa i dalje odaje počast beskrajno tajanstvenoj prirodi ženske senzualnosti.

Parfem je kreirala Sonia Constant. Gornja nota je šljiva, u sredini su mošus i heliotrop, dok bazu čini jelenja koža.

3. Tom Ford - Santal Blush

Ovaj senzualni i vrlo elegantni miris jedan je od onih kojeg se vaš partner neće moći zasititi. Voljet ćete ga ako volite kreamastu sandalovinu s primjesom jasmina i ruže, a jednom kada ga stavite potaknut će vas i da na usne stavite crveni ruž i romantični spoj s vašim partnerom može početi.

Inače, ovaj parfem na tržištu se pojavio 2011. godine, a njegov tvorac je Yann Vasnier.

4. s.Oliver - Selection

Tvorci ovog parfema kažu da se radi o idealnom mirsu za nezaboravne večeri pune doživljaja, a baš jednu takvu svaka od vas i zaslužuje. Bergamot, nektarina, pečena jabuka i limeta u gornjoj noti daju ovom s.Oliver ženskom mirisu kremastu notu. Cvjetne komponente srednje note kao što su bijeli božur, jasmin i kozja krv osiguravaju jedinstvenu karizmu. Teksaška cedrovina, jantar i mošus tu su da oduševe sva vaša osjetila.

5. Juliette has a gun - Lipstick fever

Kreacija je ovo inspirirana jednim potezom nanošenja ruža na usne, a tvorac parfema Romano Ricci opisuje ga kao završni detalj femme fatal izgleda koji će baciti svijet na koljena. Ima li boljeg poziva za staviti nekoliko kapljica ovog parfema za spoj s partnerom. Parfem je to koji odlikuju trag slatkoće, mirisa irisa i ljubičice, a tu su i vanilija, malina i breskva...

Miris vas nepovratno lansira od odlučne ženstvenosti, visoke zavodljivosti preko koketiranja, pa do nestašno božanstvenog dodira, zaključuje Ricci.

PARFEMI ZA MUŠKARCE

1. Comme des Garçons - Ouarzazate

Ovaj miris je kombinacija slatkih i intenzivnih dragocjenih arapskih začina i aromatičnih pustinjskih biljaka. Nazvan je po malenom povijesnom gradiću u Maroku, a jednom kada ga se nanese na kožu postaje blaži.

Tamjan, papar, muškatni oraščić, kadulja, kongovski palisander, mošus, vanilija, labdanum, kašmirsko drvo - svi oni dio su ovog toplog i intenzivnog parfema koji oni koji ga vole opisuju kao najneobičniji, ali i najintrigantniji parfem koji su probali na svojoj koži. Također, ovo je jedan od onih mirisa s kojim ćete pokupiti najviše komplimenata.

2. Versace - Eros for men

Činjenica da je nazvan po grčkom bogu ljubavi čini ovaj parfem još jednim idealnim izborom za spoj, pogotovo onaj na Dan zaljubljenih.

Ovaj miris je idealan  za muškarca koji se bori za ono što želi i brani svoje ideje i ciljeve. Miris je sastavljen od nota koje izražavaju senzualnost i moć, ekstremnu silu.  Sadrži ulje nane, kombinirano sa zelenom jabukom i limunom iz Italije. Toplinu daruje tonka iz Venezuele, pomiješana sa ambroxanom i cvjetovima geranijuma. U donjim notama su Madgaskar vanilija, vetiver, hrastova mahovina, cedar iz Virginije i Atlas cedar.

3. YSL - Y Le Parfum

Miris Y pruža novi pogled na fougère, najprepoznatljiviju obitelj muških mirisa, koju je kreirao glavni parfumer Dominique Ropion. Kombinirajući intenzivnu lavandu sa snagom crnog cedra, ovaj potpuno drugačiji parfem iz linije Y odražava snagu i odvažnost mirisa.

Odlikuje ga izuzetna dugotrajnost za neusporedivo seksi i svježu mirisnu auru. Intenzivan je, odvažan miris kojeg će nositi odvažni ljudi.

4. Eisenberg - L’Art du Parfum J'ose for Men

Formula L’Art du Parfum Men J'OSE Eau de Parfum pariškog brenda Eisenberg univerzalan je spoj mirisnih nota koje sigurno neće proći nezapaženo.

Mirisna kreacija Joséa Eisenberga kultni je parfem koji je na jedinstven i elegantan način odraz osobnosti njegova tvorca. Primamljiv, nezaboravan miris kreiran je na bazi toplih, ali snažnih nota jantara i kave. Neočekivanu zavodljivost označavaju tajanstvene visoke note mente i pelina.

Ovo je jedan od onih parfema uz koje idu epiteti senzualno, zaovodljivo, muževno i sofisticirano. Sve to spojeno je u jednom mirisu koji ima nevjerojatnu moć probuditi sva osjetila i biti glavni adut u zavođenju.

5. Avon - Atraction Desire

Osoba koja stoji iza mirisa je rumunjska kreatorica Gabriela Chelariu, koja je oduvijek bila fascinirana prirodom. Ovaj miris započinje hrabro s daškom neodoljive vatrene crne trešnje omamljene irisom. Završava na jantaru, senzualnoj noti koja budi želju za još više.

Radi se o kombinaciji mirisa koja će učiniti svaki susret partnera neponovljivim senzualnim iskustvom te probuditi želju koja dovodi do eksplozije strasti i žudnje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju