Tople čizme ili gležnjače nezaobilazni su dio zimske garderobe, a posebice kad se temperatura spusti ispod ništice i snijeg prekrije ulice. Na tržištu se nalazi raznolika obuća za nemilosrdne vremenske uvjete – od vodonepropusnih modela do termoizoliranih čizama u kojima noge nikad nisu hladne.

Na pragu kalendarske zime najpopularniji su modeli podstavljeni krznom te napravljeni od robusnih materijala koji ne propuštaju vlagu, a dopuštaju opušteno hodanje u snijegu i bljuzgi.

Izabrati se može sve od klasičnih crnih modela gležnjača i čizama šireg kalupa preko šik posrebrenih ili pozlaćenih modela do romantičnih ružičastih čizmica. Riječ je o modelima koji se najbolje kombiniraju uz ležerne komade odjeće poput skinny traperica i hlača od samta.

Slika nije dostupna 12 vodootpornih jakni i balonera koje ćete poželjeti nositi i kad nema kiše

Imajte na umu da stručnjaci savjetuju kupnju zimskih čizama i do pola broja većih od uobičajenog kako biste si ostavili prostora za nošenje debljih i toplijih termočarapa.

Zavirili smo u hrvatske trgovine i na popularne webshopove te pronašli 12 modela gležnjača i čizmica za snijeg i bljuzgu koje se prodaju po cijeni od 225 do 1245 kuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju