Ukusni, jednostavni i brzo gotovi, upravo su takvi zalogaji kao stvoreni za uživanje na terasama ili balkonima. Uz takve recepte više ćete vremena imati za druženja na otvorenom, a ne morate misliti ni na dodatnu dekoraciju jer će oni svojim izgledom zaokupiti svu pažnju.

Potrebno je samo malo volje, mašte i truda kako biste prijateljima složili prave poslastice i svoju terasu ili balkon pretvorili u gastronomsku oazu za druženja. Vjerojatno nitko ne želi provesti mnogo vremena u kuhinji, a onda cijelo popodne ili večer poslužujući goste. Zato su ovi zalogaji idealni za domaćine, ali i praktični za one koji dolaze u posjet jer će ih moći jesti jednom rukom. Svoje zalogaje odložite na stol i neka se oni sami poslužuju. Tako će svatko jesti kad hoće i što hoće, a vi ćete uživati u druženju s prijateljima.

Slatke grickalice s okusom džin-tonika

Nijedna gozba ne može proći bez slatkog, a slastice koje podsjećaju na ljetne avanture nezaobilazan su dodatak druženja na otvorenom. Iako desert obično dolazi na kraju, u ovom slučaju na stolu su sve poslastice dobrodošle u isto vrijeme pa smo odlučili započeti s onima koje oduzimaju najmanje vremena za pripremu. Uz nove okuse Kviki Choco #LOLsa nitko vam neće zamjeriti što niste zasukali rukave i napravili nešto sami. One prijatelje koji se drže poslovice da je svaki tonik ukusan kad se u njemu nađe malo džina oduševit će grickalice s okusom džin-tonika.

Za one (rijetke) koji ne vole džin, Kviki Choco #LOLs svojim je standardnim okusima dodao i onaj za svakodnevnu egzotiku s originalnom aromom ruma i okusom kokosa. Iako okusom podsjećaju na omiljena ljetna pića, te slastice ipak nemaju alkohola. No želite li to promijeniti, možete ih poslužiti u čaši pjenušca, na taj će način izgledati vrlo efektno. Druga je opcija da ih istresete u lijepe posude i uživate stvarajući nove uspomene. Sigurni smo da će se tražiti kuglica više stoga savjetujemo da uzmete klasične čokoladne #LOLse u party pakiranju.

Grisini obloženi pršutom

Najjednostavniji zalogaji su oni koje samo treba spariti. Iako su poprilično jednostavni za pripremu, grisine možete kupiti gotove. Do polovine omotajte pršut i poslužite ih na drveni pladanj. Kod toga je dobra strana i to što ih ne morate napraviti mnoštvo. Omotajte ih desetak pa na pladanj posložite ostatak pršuta, grisina, pa čak i krekere, dodajte sir narezan na kockice, kao i masline, bademe i mini rajčice.



Kanapei i/ili netipični ražnjići

Mnoštvo je verzija zalogajčića na tostu pa ako se odlučite pripremiti njih, možete iskoristiti ono što već imate u svom hladnjaku. Ciljate li na nešto posebnije, kanapei s pršutom, dinjom i mascarponeom svakako su opcija koja će iznenaditi vaše prijatelje. No ako želite ići na sigurnu opciju, napravite one s dimljenim lososom ili pršutom i mozzarellom posipane vlascem.

Netipični ražnjići, na koje možete nabosti sve ono što inače ide na klasičnu hladnu platu, izgledom su jako fora. Možete ih napraviti od pršuta ili kulena u kombinaciji sa sirom i voćem ili povrćem. Odlučite li se na kombinaciju s pršutom, uz njega nabodite mini mozzarelle, cherry rajčice i svježi bosiljak. Uz kulen kombinirajte polutvrdi sir po izboru i nešto ukiseljeno poput male lukovice, krastavca ili cvjetače.

Mini pite

Quichevi iz malih limova poput onih za muffine jako su jednostavni za konzumiranje, a možete ih brzo složiti od sira, jaja, vrhnja, poriluka ili u sezoni mladog luka i komadića slanine. Oni su topli dodatak ostalih hladnim jelima. Tijesto se obično peče 10-ak minuta, a zatim se stavlja punjenje i peče još 20-ak minuta. Kako bi vam bili topli u pravom trenutku, najbolje je da ih drugi put stavite peći tik prije dolaska gostiju.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju