Za 15 žena iz Hrvatske kreće novo životno poglavlje zvano Zadovoljna akademija. S dobitnicama edukacija to smo obilježili i proslavili ugodnim druženjem na kojem su se polaznice mogle upoznati sa svojim mentorima i doznati što ih sve čeka u danima koji bi im mogli promijeniti život

Za Zadovoljna akademiju, veliki projekt portala Zadovoljna.hr, stiglo je 3157 prijava, a izabrano je 15 dobitnica: Ivana HorvatTena Čurcinac, Željka Boboćan, Đurđica Pojer, Zvonimira Lojić, Nena Franić, Antonia Pejaković, Tea Katić, Grozdana Kudelić, Melita Samardžić, Rebeka Štimac Vukmirović, Ines Nenadić, Martina Vasilj, Maja Janković i Željana Drašković.

Zadovoljna akademija dala je priliku 15 žena iz Hrvatske da obogate svoje znanje, educiraju se, a možda i promijene svoj život

Početak novog poglavlja u životima ovih 15 dama, s izostankom dviju dama koje su bile spriječene doći, obilježili smo druženjem u zagrebačkom hotelu Esplanade gdje su nam se pridružili i mentori edukacija te predstavnici triju učilišta na kojima će dobitnice pohađati izabrane edukacije: Otvoreno učilište Algebra, Učilište Studium i Talijanska škole mode Callegari.

Kako bi već na početku dobile "vjetar u leđa" osigurano im je predavanje u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj.

Prvo predavanje skraćenja je verzija njihove radionice Sedam koraka do kredita, dok se drugo bavi poslovnim planovima, kome trebaju i zašto izjavila voditeljica područnog ureda HABOR-a za Dalmaciju, Mira Krneta.

Kada smo pokretali ovaj projekt posvećen cjeloživotnom učenju i osnaživanju žena, nismo bili sigurni u to što možemo očekivati. Vjerovali smo da širom Hrvatske postoje brojne žene koje žele učiti i usavršavati se, žene koje žele mijenjati svoj život i društvo.

Kada je prvog dana natječaja stiglo 150 prijava, što je barem 10 puta više nego što smo očekivali, bili smo zahvalni što su nam te žene, kao i sve one koje su se kasnije javile, potvrdile kako postoji jako puno onih koji žele isto što i mi – društvo u kojem će se cijeniti znanje, marljivost, trud i rad,
istaknula je Tihana Korać, urednica portala Zadovoljna.hr. Prilika da nadograđuju svoje znanje, upuste se u nešto potpuno novo i krenu na neki drugačiji životni put našim dobitnicama izuzetno je značila.



Kad mi je mama rekla da je Zadovoljna.hr objavila ovaj natječaj, rekla sam si da ovo ne smijem propustiti i da ću se prijaviti pa što bude. Ni u najluđim snovima nisam očekivala da će ta uloga pripasti upravo meni i neizmjerno sam zahvalna svima, rekla nam je Zvonimira Lojić, dobitnica tečaja korektivnog šminkanja.

MENTORI SU TU ZA SVAKI SAVJET
Savršenu priliku za dodatnim educiranjem za stilisticu unutarnjeg uređenja na Zadovoljna akademiji vidjela je i dobitnica edukacije Grozdana Kudelić.

Sve se modernizira, tako i tehnika rada. I stilovi se mijenjaju i ako želiš biti u toku, bitno je da učiš i da se educiraš, smatra Grozdana. U njihovoj novoj avanturi, tijekom pohađanja edukacija dobitnicama će pomagati, savjetovati ih i usmjeravati i mentori, među kojima je i vizažist Mijo Majhen, mentor smjera Ljepota.

Nadam se da ću im biti dobar vodič za to što rade i da ću biti tu za njih ako im zapne i ako im treba neki savjet, rekao je Mijo. Istu ulogu u smjeru Dekor imat će i Mia Kovačić, voditeljica Nove TV i dizajnerica interijera.



Čovjek kad krene na neki novi put ima i posrtaje, uvijek razmišlja je li to dobro što radim, mogu li bolje... Tako da uvijek treba imati nekoga tko će ga zagrliti i reći: 'To je to, to je dobar put. Opusti se i uživaj u tome svemu
', poručuje Mia.

U promociji i popularizaciji znanja i njegovih vrijednosti pomogle su nam i dvije ambasadorice – Ana Grgić i Vernesa Smolčić te jedan ambasador – Boris Jokić. Svatko od njih u svojim profesijama i na sebi svojstven način potvrđuje da je znanje moć i snaga koje bi u svakom društvu trebalo imati zvjezdani status.

Cijeli život treba ulagati u sebe i mislim da samo tako osoba može biti potpuno zadovoljna. Kad konstantno nešto novo učiš, znači da ti nikad nije dosadno u životu, zaključuje Ana Grgić, shefica Esplanade i ambasadorica projekta Zadovoljna akademija.



A kako bi im druženje u Esplanadi i početak pohađanja Zadovoljna akademije ostalo u nezaboravnom sjećanju te im dalo još vjetra u leđa, naše dobitnice dobile su i poklone i priznanja za inicijativu da se prijave na Zadovoljna akademiju i pokažu kako vjeruju da se znanje, marljivost, trud i rad isplate.

"PRIMJER SVIMA ONIMA KOJI MISLE DA JE NEMOGUĆE"

Od sada ste vi naše ambasadorice, vi ste primjer svima onima koje misle da im trebaju poznanstva i veze. Jer te ionako nitko ne pita što sve znaš i možeš. Pogotovo ako imaš djecu. Ili prošlost koja te nije mazila. Ili si iz Slavonije i razmišljaš o pakiranju kovčega za Irsku ili Kanadu.

--Tihana Korać, urednica portala Zadovoljna.hr

Na raspisani natječaj stiglo je točno 3157 prijava. Pročitali smo svako pismo, a nekima njih vraćali smo se i po nekoliko puta. Bilo je teško ne ostati pod dojmom svih tih životnih priča, uspjeha, poraza i ponovnih ustajanja.

Mnogi su nas dirnuli i potaknuli na razmišljanje. Zbog nekih smo postali svjesni koliko toga još moramo naučiti i koliko nas izazova još u životu očekuje. Pročitale smo puno različitih ideja, snova i očekivanja, ali svih tih 3157 žena imalo je jednu zajedničku želju – da se u njih vjeruje.

Mi vjerujemo da će sve one pronaći svoj put, jer već sama potreba za edukacijom pokazuje da znaju što žele i koji će im instrument pomoći da to i ostvare. Svima njima čestitamo i navijamo za njih, a u vama 15 odabranih prepoznali smo one vrijednosti zbog kojih smo i pokrenuli Zadovoljna akademiju
, kazala je urednica Tihana Korać te polaznicama Zadovoljna akademije poručila:

Od sada ste vi naše ambasadorice, vi ste primjer svima onima koje misle da je nemoguće. Onima koje misle da im trebaju poznanstva i veze. Jer te ionako nitko ne pita što sve znaš i možeš. Pogotovo ako imaš djecu. Ili prošlost koja te nije mazila. Ili si iz Slavonije i razmišljaš o pakiranju kovčega za Irsku ili Kanadu.

Vi ste dokaz da se svaki glas može čuti, ali ne zato što je glasniji ili agresivniji od ostalih, već zbog toga što prenosi poruku zbog koje vrijedi načuliti uši. Poruku koja kaže: 'Ja mogu, i hoću, i želim stvarati društvo koje je ZA – za znanje, za napredak, za optimizam i za raspakiravanje kovčega namijenjenih za Njemačku, Kanadu ili Irsku.'

Drage naše Ivana, Tena, Željka, Đurđica, Zvonimira, Nena, Antonia, Tea, Grozdana, Melita, Rebeka, Ines, Martina, Maja i Željana – želimo vam svu sreću u ostvarivanju vaših snova, želja i ciljeva i nadamo se da će vam Zadovoljna akademija barem malo u tome pomoći!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju