Koliko lijepo može izgledati balkon uređen u jesenskom ruhu pokazala je Antonela Gaura iz Zagreba koja je svoj balkon od desetak kvadrata uredila baš onako kako zamišljamo savršen kutak za uživanje u hladnijim danima.

Stil uređenja balkona jednostavno bih nazvala jesenskim jer mi je sama priroda i bila inspiracija za uređenje. Spontano sam se poigrala s onim što mi je sada dostupno i na neutralnoj podlozi dobila svu raskoš boja i oblika koje nam jesen donosi.

Nemam određeni stil uređenja jer me najčešće sam prostor i vibracije u njemu inspiriraju u kojem smjeru ići. Volim miješati različite materijale poput drveta, metala, tkanina i tekstura kako bih postigla dinamiku u prostoru, priča Antonela Gaura.

I dok mnogi s dolaskom jeseni nekako zapostave balkon jer im se čini da ga se ne "isplati" uređivati za hladnije dane, kod Antonele je baš suprotno. Balkon u ovo vrijeme najviše koristi jer su jutra prekrasno svježa, tijekom dana još ima dovoljno sunca, a nije prevruće kao ljeti.

Danima kada pada kiša ili navečer volim se ušuškati u dekicu i jednostavno popiti čaj ili vruću čokoladu uz dobru knjigu.

U balkonu možete uživati od proljeća pa sve do zime i stoga nema smisla da ga zanemarite pri uređenju svog životnog prostora. Vjerujete mi, nema većeg gušta od jutarnje kave na balkonu dok je svijet još uspavan i imate trenutak mira za sebe kao pripremu za ostatak užurbanog dana, poručuje.

Većinu ukrasa s kojima je uredila balkon, poput lampica, deka i ukrasnih jastuka, imala je otprije. Za ovu sezonu kupila je nove terakota teglice za cvijeće u obližnjem vrtnom centru. Bundeve je "posudila" iz bakinog vrta, a baršunaste je sama izradila.

Detalje kupujem posvuda od Jyska, Emmezete, Zare Home do Kika, Pepca i Tedija. Oni koji me prate znaju da vrlo često uspoređujem cijene sličnog asortimana tako da bilo koji stil možete postići i s manjim budžetima, ističe Antonela na čijem Instagram profilu olivin__ mnogi pronalaze nadahnuće za uređenje vlastitog životnog prostora.

Antonela kaže kako za uređenje balkona nije potrebno puno da bi se postigao željeni ugođaj, radilo se o velikom ili malom balkonu. Prije svega, odaberite namještaj u skladu s veličinom balkona, a s detaljima si dajte oduška jer ćete ih vrlo vjerojatno češće mijenjati.

Kroz detalje stvorite 'cosy' atmosferu uz dekice, jastuke, lampice jer je dan sve kraći, te sezonsko bilje. Poigrajte se s bojama poput svijetlosive, bordo, zagasito narančaste, zlatne, bež i zelene. Jako puno toga možete i sami izraditi sa stvarima koje imate kod kuće, poput mojih diy bundevica pa sve do starih komada namještaja koje uz pomoć malo brus papira i boje možete potpuno transformirati i koristiti u nove svrhe.

Prije nego što krenete u kupovinu temeljito pregledajte što već imate i sigurna sam da ćete na taj način jako puno uštedjeti uz vrlo malo truda oko osvježavanja starih stvari, kaže Antonela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju