Kada određeni beauty proizvod bude doslovno pometen s polica, tada to itekako privuče pozornost svakog poklonika beauty svijeta.

Jedan takav je i Kiehl's-ov serum protiv starenja kože s vitaminom C koji se u svijetu svake minute proda u više primjeraka.

Ovaj svojevrsni superheroj kada je u pitanju njega kože ima više aktivnih sastojaka od ostalih proizvoda, a osim svoje čarobne formule koja daje vidljive rezultate nakon svega dva tjedna korištenja, sadrži 12,5% vitamina C.Taj prirodni antioksidans koji smo navikli oralno konzumirati, kada se primjenjuje u kozmetičke svrhe, pridonosi smanjenju sitnih linija i vidno poboljšava teksturu kože.

Neizostavni sastojak svakog proizvoda za njegu kože je i hijaluronska kiselina koja se također nalazi u serumu. Ona kožu vlaži i zadržava je mekom i hidratiziranom tako što privlači vodu na površinu kože i time poboljšava njenu teksturu.

Serumi su obično drugi korak u njezi kože, točno nakon čišćenja, ali prije hidratantne kreme ili zaštitnog faktora. Lagana formula upija se brzo i ako već do sada niste, vrlo ga lako možete uklopiti u dosadašnju beauty rutinu.

Najtanja koža jest ona oko očiju i tu se prve borice počinju najbrže vidjeti. Upravo tom području kronično nedostaje kolagena i elastina koji štite kožu i popunjavaju je. S obzirom na to da očni mišići svakodnevno naprave preko 100.000 mikro pokreta, tada to znači da ovo područje zapravo na dnevnoj bazi radi veću tjelovježbu od bilo kojeg drugog mišića. Stoga niti ne čudi kako se sitne linije ovdje prve pojave.

Kako bismo ovom problemu doskočili, s preparatima bismo trebali krenuti mnogo ranije nego što mislimo, odnosno u kasnim dvadesetim. No ako su one već tu, serum je odlično rješenje koje dugoročno smanjuje znakove starenja.

Za one koji traže brzinsko rješenje jer je pred njima neka posebna prigoda poput nadolazeće Nove godine, Kiehl's ima proizvod koji će u 24 sata popuniti borice. Riječ je o Triangle maskicama obogaćene heksapeptidima i hijaluronskom kiselinom koje djeluju baš poput fillera jer zaglađuju kožu i vraćaju joj potrebni volumen.

S obzirom na to da su trokutastog oblika, idealne su za predio oko očiju gdje ima vrlo malo uljnih žlijezdi pa se javljaju poznate borice u obliku stopala vrane. No, baš zbog svoje karakteristične forme trakice se lako mogu staviti i na druge zone lica poput bora smijalica ili mrštilica.

Kako koža s godinama gubi svoju elastičnost, prema njoj se moramo sve više i više odnositi kao prema delikatnoj bebinoj koži. Zato su nam proizvodi poput ovih koji svojim sastojcima hrane i pomlađuju kožu visoko na popisu prioriteta.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju