Grupu "New Kids On The Block" mnogi smatraju prvim pravim pop boy bendom.

Jonathan Knight, Jordan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg i Danny Wood žarili su i palili krajem osamdesetih i početkom devedesetih te tako najavili takozvanu boy bend groznicu koja je obilježila devedesete.

Britanski odgovor na "New Kids On The Block" bila je grupa "Take That".

Formiran 1989. godine u Manchesteru, bend koji se sastojao od Garyja Barlowa, Robbieja Williamsa, Howarda Donalda, Marka Owena i Jasona Orangea prvi album "Take That & Pray" izdao je 1992. godine.

Godinu dana kasnije stigao je album "Everything Changes" koji je zacementirao njihov status glazbenih superzvijezda, a nakon njega i treći studijski album "Nobody Else" na kojem se našla i jedna od najpopularnijih pop balada svih vremena "Back for Good".

Mnogi ne znaju da ju je napisao član benda Gary Barlow koji je zapravo bio autor gotovo svih najvećih hitova grupe, a 1994. dobio je i cijenjenu britansku nagradu Ivor Novello za autora godine.

Njihovi obožavatelji diljem svijeta ostali su u šoku kada 1995. godine objavljeno da Robbie Williams napušta grupu. Iako je glavni povod odlaska bila njegova ovisnost o drogama zbog koje više nije mogao odrađivati nastupe, Robbie je kasnije priznao da je odlasku kumovala i ljubomora na Barlowa i njegovu dominaciju u grupi.

Ubrzo je stigla i vijest da "Take That" u potpunosti prestaje sa zajedničkim radom.

U isto vrijeme u SAD-u je svoj prvi album izdao boy bend "Backstreet Boys". AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson i Brian Littrell osvojili su cijeli svijet brzinom munje, a danas se mogu pohvaliti s činjenicom da 27 godina nakon osnivanja benda i dalje nastupaju i izdaju albume u istom sastavu, bez prekida.

U galeriji pogledajte kako danas izgledaju ostali članovi najpopularnijih boy bendova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju