Ako ste za ručak ili večeru poželjeli pripremiti nešto ukusno, a doista lagano, pročitajte sljedeće retke jer donosimo recept za fitnes pitu. Osim što je niskokalorična, gotova je u tren oka i tako se dobro slaže s čašom jogurta.

 

Fitnes pita – sastojci:

  • 500 g krem sira
  • 1 jaje
  • 180 g kornfleksa
  • 250 ml jogurta
  • prstohvat soli

Fitnes pita – priprema:

  1. U zdjelu stavite sir, jaje i jogurt pa dobro promiješajte i dodajte žličicu soli.
  2. Dodajte kornfleks pa sve sastojke spojite u kompaktnu smjesu koja treba biti prilično gusta.
  3. Kalup promjera 28 centimetara obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu i dobro je poravnajte. Možete koristiti i manji kalup, ali tada će pita biti nešto deblja.
  4. Pecite oko pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva bez ventilatora.
  5. Poslužite toplo ili hladno, uz omiljenu proljetnu salatu ili čašu jogurta.

Recept za fitnes pitu s nama je podijelila gastroblogerica Jelena Marić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Pogledajte recept i za Jeleninu pitu sa zobenim pahuljicama.

  Pita s maslacem Recept za "praznu" pitu s tako malo sastojaka i tako puno okusa Brza pita od sira Recept za skromnu pitu od sira koja je spremna za 10 minuta i uspijeva baš svima Pita s tikvicama Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom Pizza pita Recept za slasnu savijaču sa šunkom i sirom koju će obožavati svi članovi obitelji Pita zeljanica Pita zeljanica: Najlakši recept za fino jelo koje ćete htjeti jesti za doručak, ručak i večeru Slana pita od šunke i mladog luka Slana pita sa šunkom i mladim lukom jednako je ukusna topla i hladna Najbrža lisnata pita sa sirom Od ovoga ne može lakše, a ni brže: Recept za lisnatu pitu sa sirom Pita s tikvicama i zobenim Sa zobenim, tikvicama i brokulom: Recept za zdravu i hrskavu pitu

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju