Recept za zdrav život nam je svima dobro poznat – uravnotežena prehrana i redovita tjelovježba mogu pomoći da liniju dovedemo u red i osjećamo se bolje.

Nakon četrdesete godine metabolizam se usporava, a niže razine estrogena mogu uzrokovati osjetljivost na inzulin, što može povećati želju za hranom, a time i otežati gubitak kilograma i održavanje fit forme.

Sigurno su to osjetile i ove slavne dame nakon što su prešle određene godine, no dokazale su da uz dovoljno motivacije ništa nije nemoguće.

1. Kate Hudson

Glumica, poduzetnica i majka troje djece i u 44. godini uživa u treninzima, a jednom je prilikom rekla da ju tjelovježba pokreće i daje joj motivaciju da sve druge obaveze napravi kako treba. Ljubav prema treninzima inspirirala ju je da otvori tvrtku za fitness odjeću.

2. Heidi Klum

Njemački supermodel, glumica i TV voditeljica ove će godine napuniti 48 godina. Heidi je rekla da joj je omiljeni trening ranojutarnje trčanje ulicama New Yorka, a da voli i planinarenje, trampolin, jogu, kružne treninge i tenis.

Pretvaram se da je bikini sezona cijele godine i redovito donosim zdrave odluke, rekla je jednom prilikom za Glamour.

3. Lucy Liu

Prekrasna glumica zbog svoje je uloge u Charlijevim anđelima mnogima postala pojam ljepote i seksipila. Danas ima 53 godine, a kaže da joj tjelovježba pomaže da bolje spava i da joj aktivira mozak kako bi mogla zapamtiti sve potrebne retke dok uči za ulogu. Često vježba doma, a najviše voli kratke, 20-minutne vježbe i vožnju biciklom.

4. Gwyneth Paltrow

Fit 49-godišnjakinja obožava tjelovježbu, a najdraži joj je kardiotrening, koji radi pet puta tjedno po 45 minuta. Nekad je to ples, a nekad rutina inspirirana jogom. S obzirom na to da vježba pet puta tjedno, nije ni čudno što uspijeva ostati vitka i fit.

5. Viola Davis

Glumica u svojoj 57. godini vježba tri puta tjedno po sat vremena, a trening joj je toliko bitan da ga nikad ne odgađa. Jednom prilikom je rekla da ako joj dan počinje u pet ujutro, ona će samo zbog treninga ustati u tri sata. Najviše voli trčati i dizati utege.

6. Sandra Bullock

57-godišnja glumica zaljubljena je u sport, a njezina figura to i dokazuje. Za treninge odvaja sat vremena šest dana u tjednu. Najviše voli pilates, kickbox, trčanje, vožnju bicikla, a redovita je i na poznatom plesnom kardiotreningu Simone De La Rue.

7. Yolanda Hadid

Majka dva poznata top modela, Gigi i Belle Hadid, nedavno je napunila 58 godina i izgleda fantastično. Vježba četiri puta tjedno, najviše voli jogu, a priznala je da joj je zdrava prehrana važnija od tjelovježbe.

8. Cameron Diaz

Cameron će ove godine napuniti okrugli, pedeseti rođendan. Ne može odlučiti jesu li joj draži treninzi na otvorenom ili u teretani, a preferira pilates. Kaže da je njezina tajna uspjeha spoj aktivnosti i prehrane, a jako joj je važno da prije treninga pronađe kvalitetan izvor proteina. Najčešće jede piletinu ili kajganu.

9. Charlize Theron

46-godišnja glumica mnogima je pojam ljepote. Oduvijek je bila fit, a godine je nisu spriječile da održava svoju super liniju. Najdraži joj je pilates, a osim njega radi power jogu i dva 90-minutna kardiotreninga tjedno.

10. Sofia Vergara

Prekrasna glumica na ljeto će napuniti 50 godina. Sofia nije jedna od onih koji uživaju u vježbanju, a genetici može zahvaliti što izgleda ovako dobro i u zrelim godinama. Ipak, svjesna je koliko je trening važan za zdravlje i dobro funkcioniranje, pa s vremena na vrijeme odradi lakši trening.

11. Jillian Michaels

Ova 48-godišnja dama poznata je trenerica, pa ne moramo posebno objašnjavati zašto je u ovako savršenoj formi. Preko tjedna živi jako zdrav život, koji izgleda gotovo programirano. Radi treninge i jede svaka četiri sata. Ipak, vikend je vrijeme za opuštanje, pa ta dva dana radi pauzu od vježbanja i uživa u velikim količinama čokolade.

12. Shakira

Poznata pjevačica napunila je 45 godina. Prepoznatljiva je po svojim energičnim nastupima, za koje je potrebna dobra forma. Najviše voli plivati, a njezina zdrava rutina uključuje treninge snage u rasponu od 45 do 60 minuta četiri puta tjedno.

13. Elizabeth Hurley

Engleska glumica, poslovna žena i model uskoro će napuniti 57 godina. Više od tri desetljeća poznata je kao ikona ljepote i fitnessa, a na zdravlje i ljepotu pazi tako što brine o prehrani i tjelovježbi. Smatra da je hidracija jako važna, pa svakog jutra popije dvije čaše tople vode. Više voli treninge na otvorenom nego teretanu, a najdraža joj je lagana šetnja sa psom.

14. Jennifer Aniston

53-godišnja Jennifer s godinama izgleda sve bolje. Jako voli zdrav život, a preferira boks, jogu i brzo hodanje. Uz to, šest dana u tjednu radi kratke treninge od pola sata. Nakon treninga voli otići u saunu kako bi svi toksini izašli iz tijela i kako bi se dobro opustila.

Slika nije dostupna Najveće fitness transformacije: 10 slavnih žena koje s godinama izgledaju sve bolje

15. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez ima jedno od najboljih tijela na svjetskog sceni, složit će se mnogi. Poznata diva ima 52 godine, a na figuri joj mogu pozavidjeti i neke dvadesetogodišnjakinje. Njezina rutina uključuje puno hodanja i borilačke vještine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju