Recept za zdrav život nam je svima dobro poznat – uravnotežena prehrana i redovita tjelovježba mogu pomoći da liniju dovedemo u red i osjećamo se bolje.

Galerija Sofia Vergara Kate Hudson Heidi Klum +11 Lucy Liu (53 godine)

Nakon četrdesete godine metabolizam se usporava, a niže razine estrogena mogu uzrokovati osjetljivost na inzulin, što može povećati želju za hranom, a time i otežati gubitak kilograma i održavanje fit forme.

Sigurno su to osjetile i ove slavne dame nakon što su prešle određene godine, no dokazale su da uz dovoljno motivacije ništa nije nemoguće.

1. Kate Hudson

Glumica, poduzetnica i majka troje djece i u 44. godini uživa u treninzima, a jednom je prilikom rekla da ju tjelovježba pokreće i daje joj motivaciju da sve druge obaveze napravi kako treba. Ljubav prema treninzima inspirirala ju je da otvori tvrtku za fitness odjeću.

Kate Hudson Kate Hudson (44 godine) (Foto: Guliver image)

2. Heidi Klum

Njemački supermodel, glumica i TV voditeljica ove će godine napuniti 48 godina. Heidi je rekla da joj je omiljeni trening ranojutarnje trčanje ulicama New Yorka, a da voli i planinarenje, trampolin, jogu, kružne treninge i tenis.

Pretvaram se da je bikini sezona cijele godine i redovito donosim zdrave odluke, rekla je jednom prilikom za Glamour.

Heidi Klum Heidi Klum (47 godina) (Foto: Profimedia)

3. Lucy Liu

Prekrasna glumica zbog svoje je uloge u Charlijevim anđelima mnogima postala pojam ljepote i seksipila. Danas ima 53 godine, a kaže da joj tjelovježba pomaže da bolje spava i da joj aktivira mozak kako bi mogla zapamtiti sve potrebne retke dok uči za ulogu. Često vježba doma, a najviše voli kratke, 20-minutne vježbe i vožnju biciklom.

Lucy Liu Lucy Liu (53 godine) (Foto: Profimedia)

4. Gwyneth Paltrow

Fit 49-godišnjakinja obožava tjelovježbu, a najdraži joj je kardiotrening, koji radi pet puta tjedno po 45 minuta. Nekad je to ples, a nekad rutina inspirirana jogom. S obzirom na to da vježba pet puta tjedno, nije ni čudno što uspijeva ostati vitka i fit.

Gwyneth Paltrow Gwyneth Paltrow (49 godina) (Foto: Profimedia)

5. Viola Davis

Glumica u svojoj 57. godini vježba tri puta tjedno po sat vremena, a trening joj je toliko bitan da ga nikad ne odgađa. Jednom prilikom je rekla da ako joj dan počinje u pet ujutro, ona će samo zbog treninga ustati u tri sata. Najviše voli trčati i dizati utege.

Viola Davis Viola Davis (56 godina) (Foto: Profimedia)

6. Sandra Bullock

57-godišnja glumica zaljubljena je u sport, a njezina figura to i dokazuje. Za treninge odvaja sat vremena šest dana u tjednu. Najviše voli pilates, kickbox, trčanje, vožnju bicikla, a redovita je i na poznatom plesnom kardiotreningu Simone De La Rue.

Sandra Bullock Sandra Bullock (57 godina) (Foto: Guliver image)

7. Yolanda Hadid

Majka dva poznata top modela, Gigi i Belle Hadid, nedavno je napunila 58 godina i izgleda fantastično. Vježba četiri puta tjedno, najviše voli jogu, a priznala je da joj je zdrava prehrana važnija od tjelovježbe.

Yolanda Hadid Yolanda Hadid, 58 godina (Foto: Profimedia)

8. Cameron Diaz

Cameron će ove godine napuniti okrugli, pedeseti rođendan. Ne može odlučiti jesu li joj draži treninzi na otvorenom ili u teretani, a preferira pilates. Kaže da je njezina tajna uspjeha spoj aktivnosti i prehrane, a jako joj je važno da prije treninga pronađe kvalitetan izvor proteina. Najčešće jede piletinu ili kajganu.

Cameron Diaz Cameron Diaz, 49 godina (Foto: Profimedia)

9. Charlize Theron

46-godišnja glumica mnogima je pojam ljepote. Oduvijek je bila fit, a godine je nisu spriječile da održava svoju super liniju. Najdraži joj je pilates, a osim njega radi power jogu i dva 90-minutna kardiotreninga tjedno.

Charlize Theron Charlize Theron, 46 godina (Foto: Guliver image)

10. Sofia Vergara

Prekrasna glumica na ljeto će napuniti 50 godina. Sofia nije jedna od onih koji uživaju u vježbanju, a genetici može zahvaliti što izgleda ovako dobro i u zrelim godinama. Ipak, svjesna je koliko je trening važan za zdravlje i dobro funkcioniranje, pa s vremena na vrijeme odradi lakši trening.

Sofia Vergara Sofia Vergara, 49 godina (Foto: Guliver image)

11. Jillian Michaels

Ova 48-godišnja dama poznata je trenerica, pa ne moramo posebno objašnjavati zašto je u ovako savršenoj formi. Preko tjedna živi jako zdrav život, koji izgleda gotovo programirano. Radi treninge i jede svaka četiri sata. Ipak, vikend je vrijeme za opuštanje, pa ta dva dana radi pauzu od vježbanja i uživa u velikim količinama čokolade.

Jillian Michaels Jillian Michaels (48 godina) (Foto: Profimedia)

12. Shakira

Poznata pjevačica napunila je 45 godina. Prepoznatljiva je po svojim energičnim nastupima, za koje je potrebna dobra forma. Najviše voli plivati, a njezina zdrava rutina uključuje treninge snage u rasponu od 45 do 60 minuta četiri puta tjedno.

Shakira Shakira (45 godina) (Foto: Profimedia)

13. Elizabeth Hurley

Engleska glumica, poslovna žena i model uskoro će napuniti 57 godina. Više od tri desetljeća poznata je kao ikona ljepote i fitnessa, a na zdravlje i ljepotu pazi tako što brine o prehrani i tjelovježbi. Smatra da je hidracija jako važna, pa svakog jutra popije dvije čaše tople vode. Više voli treninge na otvorenom nego teretanu, a najdraža joj je lagana šetnja sa psom.

Elizabeth Hurley Elizabeth Hurley (56 godina) (Foto: Guliver image)

14. Jennifer Aniston

53-godišnja Jennifer s godinama izgleda sve bolje. Jako voli zdrav život, a preferira boks, jogu i brzo hodanje. Uz to, šest dana u tjednu radi kratke treninge od pola sata. Nakon treninga voli otići u saunu kako bi svi toksini izašli iz tijela i kako bi se dobro opustila.

Slika nije dostupna Najveće fitness transformacije: 10 slavnih žena koje s godinama izgledaju sve bolje

15. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez ima jedno od najboljih tijela na svjetskog sceni, složit će se mnogi. Poznata diva ima 52 godine, a na figuri joj mogu pozavidjeti i neke dvadesetogodišnjakinje. Njezina rutina uključuje puno hodanja i borilačke vještine.

Jennifer Lopez u Saint Laurent haljini i čizmama Christiana Louboutina Jennifer Lopez (52 godine) (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju