Poznati švedski modni brend H&M drugu godinu zaredom dobio je priliku odjenuti zvijezde za Met Galu i pokazati da komercijalna i visoka moda itekako idu zajedno

Kada se prošle godine Sarah Jessica Parker pojavila na Met Gali u haljini brenda H&M, mnogi su ostali oduševljeni činjenicom da je komercijalna moda zakoračila u svijet visoke mode.

I ove godine H&M je dobio priliku odjenuti zvijezde za važno modno događanje. Supermodel Amber Valetta, pjevačice Jennifer Hudson i Ciara, glumica Hailee Steinfeld i manekenka Pyper America Smith nosile su haljine švedskog brenda napravljene posebno za njih.

H&M nije jedini komercijalni brend koji je našao svoje mjesto na Gali – britanski Topshop je bio zadužen za haljine dvije popularne manekenke, Kate Upton i Stelle Maxwell.

U modnom smislu, crveni tepih Met Gale važniji je i značajniji nego onaj oskarovski jer se na ovoj večeri u potpunosti posvećenoj modi uz zvijezde okupljaju i najbolji dizajneri na svijetu te se otvara izložba Kostimografskog instituta. Zbog toga je prisustvo komercijalnih brendova na ovako važnom modnom događaju pitanje prestiža.

Za mene je H&M most između svakodnevne cure i holivudske cure. Predstavlja svaku djevojku, svaku ženu i svi se možemo poistovjetiti s tim brendom. Zato se osjećam kao da i ja predstavljam svaku ženu, izjavila je za magazin People Jennifer Hudson.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju