Mnogi misle kako je mršavljenje dugotrajan proces tijekom kojeg se morate dobro namučiti, ćželite li doći do nekih rezultata. No tajna uspjeha krije se u svakodnevnim rutinama i sitnicama. Donosimo 5 najjednostavnijih i najlakših odricanja uz koje možete smršavjeti i otopiti masnoće


 1. Čaj umjesto kave

Iako kava sama za sebe nije kalorična, njezini omiljeni dodaci poput šećera i mlijeka sazlužni su za unos dodatnih kalorija koje vam nisu potrebne.

Umjesto kave ispijte šalicu zelenog ili crnog čaja, toplog ili hladnog. Oni će vas razbuditi istom snagom, ali će pritom očistiti vaše tijelo i ubrzati probavu i razgradnju masnoća.

2. Očistite dva dana u tjednu
Izbacite ugljikohidrate poput tjestenine, kruha, riže ili krumpira iz samo dva dana u tjednu. Umjesto ovakvih priloga pripremite si kuhano povrće i napravili ste puno za vaše tijelo.

3. Žvaka umjesto grickalica
Svaki puta kada se zaželite slatkih grickalica između obroka popijte čašu vode i posegnite za gumom za žvakanje bez šećera. Ona će trenutno zadovoljiti vaše potrebe prema slatkišima i time ćete preskočiti barem dva do tri nezdrava unosa kalorija dnevno.

4. Zagrijte prostoriju
To ne znači da ćete tijekom ljeta upaliti grijanje, već da nećete pretjerivati s klima uređajem. Niže temperature otvaraju apetit i želju za žvakanjem i grickanjem, dok se tijekom vrućina želja za hranom značajno smanjuje. 
 

5. Pješačite
Tijekom ljeta jutarnje šetnje su ugodne, ali i vrlo korisne. Prisilite se i parkirajte vozilo dalje od mjesta gdje radite ili, ako vam nije predaleko, uputite se na posao pješice. Samo 10 minuta kretanja tijekom dana pomoći će vam da skinete masne naslage i brže dođete do cilja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju