Planirate li skoro uskočiti u omiljeni komad odjeće koji voli vašu liniju, a u posljednje vrijeme se borite s nadutosti i trbuhom koji vam smeta, vrijeme je da uzmete stvar u svoje ruke. Donosimo 6 trikova koje će vam u tjedan dana pomoći da se riješite omraženog šlaufa oko stuka

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro gledate u ogledalo i sviđa vam se što vidite, a već poslijepodne ili navečer primjećujete kako vam trbuh izgleda gotovo dvostruko veće?

Razlog nije debljanje preko noći već vaše dnevne navike koje izazivaju nadutost i podbuhlost, a time i vizualno povećavaju trbuh. Želite li u samo tjedan dana smanjiti šlauf oko struka i uskočiti u omiljeni komad odjeće bez straha pridržavajte se ovih pravila.

Smanjite unos ugljikohidrata
Bijeli kruh za doručak i riža ili tjestenina za ručak mnogima su dio svakodnevne prehrane. No ove namirnice su prepune ugljikohidrata te nisu prijatelj vaše linije ni trbuha i zato ih izbacite iz prehrane.

Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavite na povrće ili, ako baš volite rižu, pripremite onu integralnu. Ako pak ne možete izdržati bez kruha donosimo recept za fina dijetalna peciva bez brašna.

Zaboravite na mlijeko
Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s probavom i snažan osjećaj nadutosti. Ako iste sigurni spadate li i vi u tu skupinu probajte barem na tjedan dana izbaciti mlijeko iz prehrane. Kavu obogatite sojinim ili bademovim mlijekom, a umjesto čaše mlijeka popijte tekući jogurt.

Izbacite ŠAP
ŠAP je skraćenica za tri stvari koje vaše tijelo nikako ne voli. Šećer (rafinirani), alkohol i pržena hrana nisu prijatelji vaše linije i zato bi ih, ako želite ravan trbuh, svakako trebali izbjegavati.

Sve od navedenoga uzrokuje napuhavanje, usporava probavu i ne pogoduje vašoj liniji i zato jedite pametno i uživajte u značajnim promjenama na vašem tijelu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju