Bademovo mlijeko možete sami napraviti, a zahvaljujući svojim nutritivnim svojstvima ono je jako zdravo i poželjan je dodatak svakodnevnoj prehrani

Želite li zamijeniti kravlje mlijeko onim napravljenim od orašastih plodova, bademi su definitivno vaš najbolji izbor. Oni sadrže Omega 3 i Omega 6 masti, magnezij, visoku koncentraciju kalcija, vitamin E koji je ključan za zdravlje srca i vitamin B6 koji je zadužen za pravilno funkcioniranje živčanog i imunološkog sustava.

>>10 razloga zbog kojih ćete još više voljeti bademe

Samo 15 grama badema zadovoljava čak 50 posto naših dnevnih potreba za svim navedenim vitaminima zbog čega bademi dobivaju status super hrane, a njihovo uvrštavanje u prehranu jača imunitet i štiti od brojnih bolesti.

>>Napravite sami prirodnu pastu za zube

Stoga nutricionisti predlažu bademovo mlijeko kao savršenu zamjenu za kravlje. Ono se lako pripravlja i u hladnjaku može trajati tri do pet dana.

Sastojci koji su vam potrebni za bademovo mlijeko:
1 šalica neobrađenih badema
4 šalice obične vode
2-3 datulje bez koštice
prstohvat soli

Priprema:
Bademe stavite u zdjelu i prelijte vodom te ostavite da se namoče preko noći kako bi se izvukla sva nutritivna svojstva iz ploda. Sutradan ih procijedite i stavite u blender te dodajte dvije do tri datulje, prstohvat soli i 4 šalice vode.

Sastojke izmiksajte te potom dobivenu smjesu procijedite kroz gazu. Sitne ostatke badema ostavite i posušite jer oni vam mogu poslužiti za kolačiće, frape, pohanje i zgušnjavanje variva.

Bademovo mlijeko prelijte u staklenku te ga koristite kao i kravlje, možete ga piti ili dodati u kolače. U hladnjaku može trajati 3 do 4 dana, a 250 ml ovog zdravog napitka sadrži oko 70 kalorija.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju